петак, 28. март 2014.

Привредна комора РС изабрала најуспјешније привреднике

ПРИВРЕДА | 27/03/2014 |  СРНА 
Привредна комора Републике Српске изабрала је 12 привредних друштава чији су производи обиљежили прошлу годину по препознатљивости квалитета.


R. BR.
NAZIV PRIVREDNOG DRUŠTVA
PROIZVOD /LINIJA PROIZVODA
1.     
TANASIĆ d.o.o. Dvorovi    
Uprženi ajvar od svježeg povrća
2.     
EXCLUSIVE LINGERIE d.o.o. Banja Luka
Linija proizvoda sa primjenom laserske tehnologije
3.     
WISCHT d.o.o. Doboj
Linija proizvoda:
Vakuumske prese
Vakuumska presa sa jednim stolom;
Vakuumska presa sa dva stola;
Vakuumska presa sa četiri stola;
Vakuumska presa za oblaganje sa PVC-om;
Automatska vakuumska presa za termoformiranje.
4.     
KIKO d.o.o. Bijeljina
AromaDEZ – prirodno sredstvo za dezinfekciju
5.     
TRIANGLEd.o.o. Banja Luka
Interaktivni info pult TOTEM S12
6.     
MEGA DRVO d.o.o. Bijeljina
Linija proizvoda masivnog namještaja (stolovi, klupe, komode, kreveti, noćni ormari i sl.)
7.     
SANA LINEA a.d. Kostajnica
Modna kolekcija proljeće/ljeto 2014
8.     
VIZIONd.o.o. Rogatica
Suva svinjska pečenica
9.     
ZTUR KRZNARIJA PRISTAŠ
Banja Luka
Bunde od plemenitog krzna
10. 
PODRUMI VUKOJE 1982 d.o.o.Trebinje
Linija vina Vukoje od autohtonih sorti vinove loze vranca i žilavke
11. 
EKO-Bel d.o.o. Laktaši
Suvo voće (šljiva, jabuka, kruška) 
12. 
DI BOR d.o.o.Gradiška
Barska stolica "ATINA"

У оквиру манифестације "Избор најуспјешнијих у привреди Републике Српске за 2013. годину", у категорији за препознатљив квалитет и развој домаћег производа најбољим су проглашена предузећа "Танасић" из Бијељине, "Ексклузив линжери" Бањалука, "Вишт" Добој, "Кико" Бијељина, "Триангл" Бањалука, "Мега дрво" Бијељина, као и "Сана линеа" Костајница. Међу најбољим су и предузећа "Визион" Рогатица, "Крзнарија Присташ" Бањалука, "Подруми Вукоје" Требиње, "Еко-Бел" Бањалука и "Ди бор" Градишка.
Директорка Привредне коморе Драгица Ристић истакла ја да су награђена предузећа која су на тржиште пласирала производе препознатљивог квалитета и која заслужују да носе епитет производа из Српске који задовољава све европске стандарде.
"Награђена привредна друштва могу квалитетом производа конкурисати на тржишту ЕУ", рекла је Ристићева новинарима у Бањалуци и додала да је привредницима у Српској највећи проблем што наступ на страним тржиштима захтијева извјесна улагања и велике количине.
Она је напоменула да институције у Српској треба да заједничким снагама подрже домаће привредне субјекте да би могли више производити, те бити конкурентнији и по количинама и по цијенама.
Ристићева је подсјетила да се манифестација "Избор најбољих у привреди Српске за 2013. годину" организује 11. годину за редом.
"На централној манифестацији, која ће бити одржана сутра, наградићемо привредна друштва у категорији малих, средњих и великих привредних друштава. Ове године ћемо по први пут наградити и микро привредна друштва која запошљавају до 10 радника", нагласила је Ристићева.
Признања ће бити додијељена и привредницима који су у прошлој години остварили највећи извоз и који су запослили највише радника, а биће проглашене и најбоље жене предузетници.
Директор "Подрума Вукоје" Радован Вукоје истакао је да је ова винарија прошле године проглашена за најбољу у источној Европи, најбољим националним произвођачем на свјетском оцјењивању у Бечу, као и да су њихова два вина проглашена најбољим регионалним винима.
"Све то, заједно са признањем Привредне коморе, сматрамо успјехом не само за нашу винарију, него и за цијелу Републику Српску, наше винарство и нашу привреду", поручио је Вукоје.
Према његовим ријечима, подршка Привредне коморе Српске је привредницима јако значајна, јер заједнички праве корпус домаћих произвођача, који ће сигурно дати посебну тежину привреди Републике Српске.

Нема коментара:

Постави коментар