субота, 23. август 2014.

ФИЛМСКИ СУСРЕТИ

Дивна тема за нас, у Сарајеву се завршава вечерас 
20 САРАЈЕВО ФИЛМ ФЕСТИВАЛ,а у Нишу почињу
 49 ФИЛМСКИ СУСРЕТИ.
 Према писању портала Радио Сарајево "Званичне фестивалске награде - Срце Сарајева бит ће додијељене у категорији Такмичарског програма играног филма за најбољи филм, најбољу глумицу и глумца, те Специјална награда жирија.
Срце Сарајева бит ће додијељено и за најбољи филм у категорији Такмичарског програма кратки филм, док је за Такмичарски програм документарни филм предвиђена додјела Срца Сарајева за најбољи филм те Специјална награда жирија."
У Нишу вечерас почео "Фестивал глумачких остварења домаћег играног филма „Филмски сусрети“ - Ниш",а на основу званичног сајта Фестивала то је "јединствена манифестација филмске уметности која искључиво вреднује креативни рад филмских глумаца. Фестивал је почео са радом давне 1966. на иницијативу Удружења филмских глумаца Србије, пројекцијом филмова на летњој позорници у Нишкој тврђави."
Има Ниш много тога да покаже посјетиоцима,као што је доказао и ове године на управо завршеном "Нишвилу" Фестивалу џез музике због рекордне посјећености од преко 125000 људи.

Има у Нишу много тога да се види ми предлажемо штењу кроз Тврђаву, а многе друге битне информације можете добити од Туристичке организације Ниша.