четвртак, 18. септембар 2014.

ЈАХОРИНА ВАС ЗОВЕ

С обзиром да је време да се почне размишљати о зимском одмору и боравку на планини, како из рекреативног,за неке промотивног,али највише здравственог аспекта,због неопходности привременог бега из загађене индустријске и савремене атмосфере, желимо да вам уз помоћ Вранке Спасојевић директора Туристичке организације Источно Сарајево,представимо зимски понуду за предстојећу сезону на Јахорини.

На недавно завршеним има Данима Републике Српске у Србији који су одржани у организацији Представништва Републике Српске у Србији,Туристичка организација Источног Сарајева имала је јако запажену презентацију туристичких потенцијала Јахорине у Београду и  Новом Саду, где су њихови промотери,комуницирали са пролазницима на отвореном и непосредно у директно контакту пружали им потребне информације.

О тим промоцијама госпођа Спасојевић изјавила је следеће:
Манифестација Дани Српске у Србији је имала јако добар одјек у Србији,поготово дани када су представљани туристички потенцијали,гдје је представљена и Јахорина и предстојећа зимска туристичка сезона. Овај вид промоције је јако добар и вјерујемо да ће бити настављен и у наредним годинама.
Који су даљи планови Туристичке организације Источно Сарајево до почетка зимске сезоне?
Бранка Спасојевић
  Слична прича,односно сајам туризма на отвореном,биће организован наредне седмице на тргу Крајине у Бања Луци,гдје ће ТО Источно Сарајево узети учешће заједно са ОЦ Јахорина и јахоринским Хотелима.
Поред сајма у Бања Луци,до почетка сезоне представићемо се на сајму у Новом Саду и Еxпо зим у Београду.
Што се тиче гостију из иностранства у ком правцу су, што се тиче промоције Јахорине тренутно усмерена ваша интересовања?
Бранка Спасојевић
 Наредне седмице,имамо студијску посјету представника туристицких агенција из Турске,у организацији Туркисх аирлинеса,а Турска је за нас веома интересантно тржиште,због честих линија на сарајевски аеродром,који је од Јахорине удаљен 28 км.

О утисцима посјете Турских Туроператера Јахорини 16.09.2014.године, можете прочитати овде.
Знамо каква је била предходна  сезона,према најавама метеролога Мајсторовића ове године очекује се много више снега.
Шта су Туристичка организација и Олимпијски центар Јахорина учинили а побољшању понуде и техничких услова за госте и кориснике скијашких стаза на Јахорини?
Бранка Спасојевић
  Јахорина је спремна за предстојећу зимску сезону:стазе су спремне,као и хотелски и остали смјестајни капацитети,а како истичу у ОЦ Јахорина и систем за вјештачко осњежавање је у функцији,а набављени су и нови топови,а надамо се сви заједно да ће ове године бити и природног снијега,те да се прошла зимска сезона неће поновити.
Докле се стигло са реализацијом пројекта Труристичке сигнализације?
Бранка Спасојевић
Реализација пројекта постављања туристичке сигнализације је у току,и реализација комплетног пројекта требала би бити готова до краја текућег мјесеца. Овај пројекат обухватио је Требевић и Јахорину,а наредне године планирамо довршити задњу фазу пројекта која обухвата постављање табли туристичке сигнализације за градске хотеле.
Знамо да није професионално с обзиром на функцију коју обављате да издвајате неке од смештајних капацитета на Јахорини,али ипак можете ли нешто предложите?
Бранка Спасојевић:
Сви смјештајни капацитети у потпуности задовољавају критеријуме категорија у које су разврстани.
Посјетици би морали да приликом одабира смештаја размисле шта желе да добију.Мој лични приједлог је да гледају смештај са најмање 3 звездице.Сав понуђени смештај могу да пронађу на сајту Туристичке организације Источно Сарајево у категорији смјештај.

Циљ Неформалне групе САРАЈЛИЈЕ-НИШЛИЈЕ и ангажовања и даље остаје промовисање Ниша и Српског Сарајева,Сарајева и осталих подручја Републике Српске и БиХ.