недеља, 23. фебруар 2020.

ЦРКВЕНО ИГРАЧКИ АНСАМБЛ "БРАНКО" ИЗ НИША У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ

НАСТУП У РОГАТИЦИ ЦРКВЕНО ИГРАЧКОГ АНСАМБЛА БРАНКО
Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа Г.Г. Арсенија,Црквено играчки ансамбл Бранко из Ниша поводом крсне славе Културног Уметничког Друштва Сретење из Рогатице који ради при цркви Свете Тројице у Рогатици наступао на традиционалном концерту фолклора 16. Фебруара.

На челу са свештеником Александром Миленковић духовником ансамбла и Владицом Јаношевићем који је кореограф ансамбла.Играчи нишког ансамбла су се представили публици у Рогатици играма из Босилеграда и Црне Траве.

На концерту осим Културног Уметничког Друштва Сретење и Бранка,наступали су и ансамбли из Братунца,Чајнича,источног Сарајева,Калиновика.Наши играчи су својом игром засенили публику и након завршетка наступа добили пуно похвала и велики аплауз.На крају концерта је организовано дружење и забава за све учеснике концерта.Играчи црквеног анасамбла су имали прилику да обиђу Сарајево и највеће православне светиње тог града.Прво су обишли стару цркву у Сарајеву која је посвећена Светом Архангелу Михаилу из средњег века,а након тога и Митрополију Дабробосанску.

Оно по чему ће памтити играчи је велико гостопримство црквене општине Рогатица на челу са Протојерејем Зораном Јеринићем.У повратку су посетили Вишеград и обишли највеће знаменитости, Андрићев град и мост на реци Дрини-На Дрини Ћуприја.Наши играчи су се вратили пуни утисака и са великом радошћу.


Aутор: Јереј Александар Миленковић

Извор:eparhijaniska.rs