понедељак, 19. мај 2014.

КОМЕ У ОВОМ ТРЕНУТКУ ВЈЕРОВАТИ

У ЛИЦЕ ЦЕНЗУРИ

Борба са воденом стихијом у једном дјелу Србије и даље траје,у неком другом борба са могућом заразом и епидемијом, у трећем како обезбједити смјештај свим лицима из угрожених подручија која су евакуисана,у четвртом како прикупити и доставити све потребно за оне који су у једном тренутку остали без игдје ичега,као и за оне који се тренутно боре против водене стихије да покушају спријечити настајање још већих посљедица.
Сви они који осјећају потребу и припадност овом народу и држави  на ногама су и раде колико могу у оквиру својих могућности,способности и капацитета.
Међутим ми не би били оно што јесмо да нешто не искомпликујемо, а то се односи на ПОТПУНО ЗАКАЗИВАЊЕ СЛУЖБЕ ЗА ЈАВЉАЊЕ И ОБАВЈЕШТАВАЊЕ У ОПШТИНИ ОБРЕНОВАЦ,због чега је и дошло до оволиког броја заробљених људи,а онда се пушта прича о њиховом одбијању да наспосте своке домове.
Смјешно је и помислити да би неко одбио да напусти простор који ће бити потопљен и да би остао на том простору угрожавајући свој живот и животе других људи.
Поготово је то непојмљиво када знамо какав је страх непливача од воде, а нешто нисам сигуран да су становници Обреновца сви пливачи.
Што ме опет враћа на размишљање да је неко свјесно или несвјесно заказао на подручију Општине Обреновац,а што је добело до жртава.
Говорити о материјалној штети и свему ономе што је уништено сада је безнадежно,јер се о томе требало размишљати у много ранијем периоду и редовно одржавати како ријечне токове, тако и сву осталу мрежу која служи за заштиту од поплава,а то није чињено из много познатих разлога.
Друга је ствар проблема  у ОПШТИНИ ПАРАЋИН чији су становноци остали без икакве помоћи да се одбране од поплава,само због чињенице да у тој Општини власт врши једна опозициона странка,која чак можда нема своје представнике у Републичком парламенту.
Да ли становници те општине,ако су гласали по својој савјести морају бити тако немилосрдно кажњени да Предсједник општине Саша Пауновић ПРЕКО ЛИЧНОГ ФБ НАЛОГА ТРАЖИ ПОМОЋ ОД НАРОДА СРБИЈЕ ЗА СВОЈУ ОПШТИНУ .
Увјерен сам да ће тим гестом добити потребну помоћ, од надлежних републичких институција,али да ли је то начин функционисања слободног друштва и народа који има право слободног избора.
Онда и не треба да нас изненађује када на спортској приредби на привремено окупираној Српској територији видимо овакав примјер као што је приказан на фотографији испод.
Овдје је примјер у Општини Параћин узет само као један од многих гдје се види не поштовање изборне воље становништва одређеног подручија.
Друштвене мреже препуне су информација о угроженим којима неће нико да помогне из ових или оних разлога.
На супрот тога имамо званична саопштења институција која преносе медији да Републички и Општински органи на угроженим подручијима раде све што је у њиховој моћи,али да немају одговарајућу сарадњу и подршку локалног становништва.
На све ово поставља се питање Коме у овом тренутку вјеровати?