петак, 2. новембар 2018.

НАШИ ПРЕЦИ НЕ ПОТКЛЕКОШЕ ПРЕД ХАЗБУРШКИМ УЛТИМАТУМОМ, АЛИ ИМ СЕ ДАНАШЊЕ РУКОВОДСТВО СРБИЈЕ ДОСТОЈНО НЕ ОДУЖУЈЕ

Од прослављања, заинтересованих Удружења од почетка операције пробоја "Солунског фронта", преко скромног обиљежавња 1. новенбра дана ослобољења Београда у Првом светдком рату, свечаном академијом у Сава центру, где је већа важност дата Председнику него нашим славним прецима, ваљда  под притиском насљедница Хазбуршке монархије, најављени су вишедневни војни маневри на неколико локација у Србији, вероватно са циљем подизања морала код наших грађана.
Наталијина ромонда синбол примирија у 1 светском рату


Искрено смо очекивали да ПРОСЛАВА у Сава центру буде достојна свих оних јунака са Мачковог Камена, Кајмајчалана и других славних места где су извојевали бриљантне побједе српски сељаци предвођени нашим славним војводама на челу са краљом Петром.

Испоставило се нажалост да нема код оних који одлучују о томе  достојанства каквог је било код Мишића, Бојовића, краља Петра, па њихове славне побједе не прослављају када то раде све земње победнице, већ како насљеднице Хазбуршке монархије условљавају.

Сами маневри за оне који су упућени у стање наше Војске и система одбране, свјесни су да је то својеврстан маркетинг, а не показивање стварне борбене готовости јединице.

Једино је термин одржавања маневра тенпиран у време када све земље победнице прослављају победу у Прваом светском рату, па се надамо да ће мо и ми прославити победу, а не Дан примирија.

Најбоњи показатељ стања у Војсци је одустајање од најављене параде и организовање маневра.

Остаје нам само нада да се неће остварити она предпоставка Шаиванчанина, да нас очекује рат са Косоварима и Хрватима.