петак, 14. септембар 2018.

СТРАНАЧКИ ИНТЕРЕС ОБЕЗВРЕЂУЈЕ РАЗВОЈ ТУРИЗМА

На Златибору  завршаен самит планинских центара централне Европе "MoReSCE 2018".

Окупили су се представници планинских центара из Италије, Аустрије, Швајцарске, Француске, Словачке, Хрватске, Словеније, Македоније и Црне Горе.




Циљ самита је био пословна платформа сарадње између представника управљача планинских центара и представника из приватног сектора у комбинацији са едукацијом кроз панеле и сесије.




Искрено веровали смо да ће на самиту учествовати или представници ОЦ Јахорина, Удружења хотелијера Јахорина или ТО Источно Сарајево, али из неких раљзлога по нашим сазнањима нису добили позив од организатора.

С обзиром да постоји већ добра међусобна сарадња између Планинских центара Јахорине и Златибора очекивали смо и учешће представника из Источног Сарајева на одржаном самиту.


Представници ОЦ Јахорина, нису нас удостоили одговора на упит.
Туристичка организација Источног Сарајева није добила позив.
Удружење хотелијера нисмо контактирали.

Одржани Самит како су истакли организатори имао је за циљ побољшање сарадње између Скијашких центара и Хотелојера.

На Јахорини се примјећују нека побољшања, али не учешће представника Јахорине говори у прилог томе да тамо много тога зависи од дневне политике.

Можемо се надати да ће на неком будућем Самиту ове врсте своје потенцијале представити Олимписки центар Јахорина и Удружење хотелијера. 

Треба очекивати да би њихово учешће допринијело и побољшању њихове међусобне срадње, а тиме и побољшању свеукупне туристичке понуде Јахорине.