недеља, 19. мај 2019.

ОНО КАД НАС ПОЈЕДИНАЦ ПРАВИ ИДИОТИМА

Недеља и нормално да је ЈГПП Ниш редуковао поласке.
Конкретно из Нишке Бање има у 18.40, затим у 19.27, те потом у 20.14. часова.

Свакодневно користимо ту градску линију и ред вожње се углавном поштује.
Вечерас није било поласка у 19.27 часова. 
Позвали смо диспечера у ЈГПП Ниш,  негдје око 19.33 часова.
У 19.45 часова довози возач празан аутобус Ниш експреса до кружног тока у Нишкој Бањи зауставља аутобус на задњој станици.
Реакција негдје око тридесетак путника који су чекали полазак у 19.27 часова је олакшање.
Међутим, возач покреће аутобус, пролази поред затечених путника на полазној станици у Нишкој Бањи и одлази у правцу Ниша.
Није било реакције, толико смо више постали убијени у појам.
Полазак у 20.14 часова из Нишке Бање редовно је кренуо.
Поставили смо питање кондуктеру негдје око Брзог Брода зашто предходног поласка није било. Сазнали сми да се тај аутобус покварио на Леденој Стени.
Упознали смо кондуктера да је возач довезао празан аутобус до Бање и вратио се према Нишу.
Кондуктер се видно изнервирао, јер је било у питању резервно возуло.
Прокоментарисао је:" То је возио "Пингвин", а кад неког тако зову јасно је какав је као човек. Нажалост један војник чини целу јединицу лошом".
Нећемо улазиту у тумачење коментара кондуктера, можемо само закључити да џпс у аутобусима који саобраћају на градским линијама не функционише поуздано и да диспечери из ЈГПП Ниш немају адекватан увид гдје се које возило у ком тренутку налази.
Порески обвезници и корисници превоза имају право да знају како се користе средства из градског буџета за превоз, односно имају право да захтјевају боље организован превоз. За то је задужен ЈГПП Ниш, као градско предузеће, односно диспечери који тамо (не)раде, а примају плату.
Знамо да ово неће стићи до надлежних, али бар нек грађани прочитају како нас појединац прави идиотима, па можда се окупе, удруже, сложе и почну мијењати оне који их праве идиотима.