уторак, 20. мај 2014.

ЈОШ ЈЕДНО ТИНЕЈЏЕРСКО УБИСТВО У НИШУ

Поред свих проблема који нас ударају са свих страна догоди се у НИШУ ЈОШ ЈЕДНО УБИСТВО и то поново стари и млађи малољетници су учесници или како се то популарно каже тинејџери. 

Међутим овдје се не ради о татиним и маминим синовима као код случаја УБИСТВА ВУКА СТОИЉКОВИЋА па да се дигне толико људи да се организују протестне шетње и окупљања да би се надлежни приморали да јавности  открију   ПРАВДУ ЗА ВУКА СТОИЉКОВИЋА .
И би као што све буде "сваког чуда три дана доста",остадоше бол и сузе за најмилије, подсјећање за пријатеље и сјета у срцима оних који се затекну у близини мјеста гдје се то десило.
Него није ствар у томе, ствар је да су свe те протестне шетње,окупљања и акције требало да НЕ доведу до овога што се догодило синоћ у Нишу,у насељу Ледена стена гдје су четири малољетника избола једног страијег малољетника.
Мотив ће открити Суд,кривац ће бити кажњен,али овдје се поставља питање,да ли су просвјетни радници који су се толико дигли на ноге код горе поменутог случаја,посрдно одговорни за ово синоћне убиство јер се ради о школској дјесци без обзира што су припадници имагинарних слојева друштва и сотни криминалци,већ познати Полицији?
И такви какви јесу завршили су неке школе прошли су кроз те институције и стручне кадрове,од учитељица,наставнка,професора,педагога,писхолога и онда се поставља питање када се нешто овако деси као што је једно организовано убоство шта су они радили.
Добро неспорно је да су наставницима и професорима у данашњем околностима везане руке,али законе о просвјети писали су људи из струке,а ако су струку продали за шаку евра то је већ друга ствар и одузели право наставницима и професорима да раде квалитетно свој посао.
Неспорно је да је породица наодговорнији дио у васпитању омладине,али ако та породица не врши своју функцију онда јој је потребна помоћ,ако се поред пружене помоћи и даље настави негтивно функционисање и понашање тих појединаца онда би требало позвати породицу на одговорност.
Нажалост десило се шта се десило и дешаваће се док је свијета и вијека,али можда ће ипак неко у наредном периоду нешто предузети да се у будућноси овакво нешто не дешава.
А увјек ће се предузимати мјере када се нешто догоди као што је сада када је отац убијеног младића запријетио СВЕ ЋУ ИХ ПОБИТИ
Толико!