четвртак, 10. децембар 2015.

ФЕСТИВАЛ МАЛИХ СЦЕНА И МОНОДРАМЕ-ИСТОЧНО САРАЈЕВО

У Културном центру општине Источно Ново Сарајево 08.12.2015. године отворен је 20 јубиларни Фестивал "Малих сцена и монодраме".
Атмосвера са свечаног отварања изложбе посвећене Првом фестивалу Монодраме Републике Српске

У склопу свечаног отварању у галерији Културног центра Источно ново Сарајево, отворена је изложба фотографија посвећена првом фестивалу "Монодраме Републике српске" одржаном од  09-15.02.1995.године у србским Хаџићима.
Овогодишњи програм

Прилог о припрермама за отварање и конференцији за штампу организатора пропремила је новинар ТВ Елта1 Мира Костовић.
Амбасадор Србије у БиХ

Првог дана послије свечаног отварања коме је присуствовао и амбасадор Републике Србије у БиХ његова екселенција Санимир Вукићевић и многе друге високе званице из друштвено политичког и културног живота Источног Сарајева и Републике Српске и БиХ, одиграна је представа Позоришта "Славија" из Београда "Опасна игра".


Другог дана фестивала, односно синоћ одигране су представе Ивана Перковића "Песник за песнике-Момчило Анастасијевић" коју је и режирао и изводио сам аутор Перковић.
Друга представа је била Никшићког позоришта "Било једном у рају".

Данас 10.12.2015.године  на репертоару су биле адаптација монодраме Биљане Ђуровић "Надежда Петровић и представа Народног позоришта из Београда "Мали породични злочин".

У сутра 11.12.2015. године очекује се извођење представа Душка Премовића "Контраш" и Српског народног позоришта из Новог Сада Бранислава Нишића "Аутобиографија".

За суботу 12.12.205.године када је и затваљање фестивала организатори су прдвидјели монодраму позоришта Југоарт из Београда "Глимац реци нешто смешно"аутора Ирфана Менсура и Народног позоришта Републике Српске "Мрешћење шарана".

Према добијеним подацима карте за све представе су већ распродате и то је најбољи доказ квалитета овог фестивала,који већ дуги низ година успијешно организује Културни центар Источног Новог Сарајева.

Сви које смо преко ФБ контактирали без обзира на своје политичке ставове друштвено ангажовање и погледе на културу слажу се у једном, Фестивал "Малих сцена и монодраме" је јединствен бренд Источног Сарајева и управо из тих разлога сваке године радују се почетку децембра.

Надамо се да ће и ове године посјетиоци бити задовољни одабраним представама као и протеклих година.