четвртак, 2. јануар 2020.

ЧИТАЊЕ МОЛЕБНОГ КАНОНА ПРЕСВЕТОЈ БОГОРОДИЦИ У ЦРКВАМА ЕПАРХИЈЕ НИШКЕ

Повдом безочног пребијања нашег по рођењу Сарајлије, Епископа Диоклинског Методија Остојића и угрожавања вјерских права Срба и осталих припадника СПЦ у Црној Гори, по благослову Епископа Нишког г.г.Арсенија од вечерас до Бадњег дана послије вечерње службе у свим Храмовима Епархије Нишке служиће се Молебни Канон Пресветој Богородици.
Фото Светигора,прес
Црна Гора на Светој литургији у Храму Христовог Васкрсења.
Остале фотограгије са досадашњих организованих молитава у Црној Гори објављених на сајту "Светигора прес" можете погледати ОВДЈЕ

Вечерас је уз присуство Његовог Преосвештенства г.г.Арсенија у Малој цркви, Саборног храма у Нишу служен Молебни Канон Пресветој Богородици.

У вечерашњој молитви, искрено се надамо и не посљедњи пут, активно је учествовао и Подгоричанин по рођењу Нишлија по опредјељењу Дарко Булатовић.
Искрено позитивно смо били изненађени.

Борбу Срба у Црној Гори, за очување права на слободно исповједање вјере у својим Црквама, најбоље могу схватити оно мало Срба који су остали у Сарајеву, када крену у Цркву и доживе осуђујуће погледе и понекад неугодне коментаре, мада су им вјерска права "загарантована".
Нажалост због такве слободе осим о великим празницима, православне Цркве у Федеративном Сарајеву су нажалост скоро без вијерника на свакодневним службама.

Својим присуством, дали смо и ми вечерас незнатан допринос молитвама вјерног народа, свештенства и Преосвећеног Владике г.г. Арсенија да милостиви Бог подари разумијевање међу браћом у Црној Гори и одврати их од непромишљених и лукавих потеза, већ да их умудри да у миру разријеше тренутне несугласице и у међусобном договору измијене актуелни Закон, на обострано задовоаство и уважавање.

Молимо се Пресветој Богородици да их све упути на прави пут и да их одврати од сукоба на идеолошком или било каквом другом основу.
Молимо се Богу, да се Владика Методије што прије опорави и врати међу свој народ у Црну Гору, на многаја и благаја аета, а ономе који насрну на Његово Преосвештвенство, подари покајнички дух и опроштај тог сагрешењ, по милости Његовој.