субота, 22. септембар 2018.

УЧЕСНИЦИ ПРЕДИЗБОРНЕ КАМПАЊА У СРПСКОЈ И НИШКА ОПОЗИЦИЈА КО ЈАЈЕ ЈАЈЕТУ СЛИЧЕ

Чланак нишког портаја Јужна Србија под насловом Буразери руше (не)уједињену нишку опозицију , требало би да наведе сваког кога интерсује предизборни циркус у Републици Српској, на размишљање.

Зар и власт и опозиција на нивоу Републике Српске и БиХ, које треба да заступају интересе српског народа, а занимљиво да су на подручију Републике Српске у опозцији странке које су на нивоу БиХ у власти и обрнуто управо су у неким "специјалним односима" као што је наведено у поменутом тексти за Нишку опозицију.

Можда се варамо, али тешко.

Из неког недокучивог разлога, опозиција и позиција на простору Републике Српске, себи је годинама једини непријатељ и њихова једина брига је како задржати, учврстити дастигнуте позиције или их замијенити бољим.

Мада чини се да се све то "смишља" у неком туђим кухињама, а да су локални актери само пуки играчи, који остварују своје мале личне  интересе учествујући у готовљењу замишљених рецепата.

Пројекат најављење изградње Ауто пута од Београда до Сарајева, који је једно вријеме заокупљао интересе политичара Републике Српске, сада је некако сављен у други план, али данашња објава на порталу  Вишеград 24 инфо под насловом Дионица од Горажда до Сарајева дио је трасе брзе цесте Београд Сарајева, више него ставља заинтересованим до знања да неко има чврсту намјеру да ријеши изградњу "зелене трансвезале" правцем Турска-Косово-Рашка-Федерација БиХ.

Чини нам се да ће та трансверзала подијелити Републику Српску на Херцеговину и Босну, бар у оном дијелу до сливова ријека Босне и Неретве, а западни дијелови Републике Српске битисаће у неком свом битисању, можда и у саставу еу.

Чисто само нам је био циљ да вас потакнемо на размишљње шта нас може задесити, мада се надамо да неће и да ће Република Српска опстати као цјеловита и снажна јер је она дар Божији Србима западно од Дрине, на којој за нас никада није постојала граница.