понедељак, 22. октобар 2018.

"Треба бити истрајан на путу ка циљевима" - Никола Живановић

Можда историја није многима омиљен предмет, али не може се занемарити чињеница да она има одговоре на велики број питања из прошлости. Она нас упознаје са оним што је некада било – упознаје нас са светом какав раније нисмо познавали. О томе зашто је она важна још боље говоре они који је одлично познају и којима је она итекако занимљива наука. Један од њих је Никола Живановић. Своје знање из историје показао је маја месеца на државном такмичењу на коме је освојио друго место.
Овај одличан резултат остварио је у осмом разреду, а у међувремену је уписао и жељену средњу школу – Правно-пословну. Док се припремао за такмичења из историје, Никола је наступао и са школским оркестром и бавио се спортом. Захваљујући доброј организацији и тиме што је био истрајан у жељи да оствари одличне резултате, био је успешан на такмичењима.

Kаже да је важно да човек зна шта хоће како би дошао до циља. У емисији ’’Наши узори’’ прича о свом путу као жељеном резилтату, о историји и амбицијама, а важну поруку послао је младим људима који теже ка остварењу својих циљева.

ПОВРИЈЕЂЕНИ У САОБРАЋАЈНОЈ НЕЗГОДИ ПРЕВЕЗЕНИ У РАЗЛИЧИТЕ БОЛНИЦЕ

У Суботу навече, према писању Портала из Источног Сарајева, а на основу информација ЦСБ Источно Сарајево на магисралном путу Љубогошта-Подроманија у мијесту Мокро дошло је до саобраћајног удеса у којем су повријеђене шест особа.

Учествовала су два возила марки "бмв" и "рено".

Врло је занимљиво да је од шест повриујеђених, троје превезено у Болницу "Кошево" у Федеративном Сарајеву, а троје у Болницу "Србија" у Источном Сарајеву, само остаје нејасно да ли је тријажа вршена по националној припадности или по мјесту пребивалишта.


Сав апсурд живота у твој квази држави званој БиХ, најбоље се води на овом примјеру.


Остаје учесницима у саобраћају, који буду жртве саобраћајних незгода, ако им живот буде у опасности,да ће на лице мјеста доћи хумани здравствени радници који ће их превести до најближе Болнице не гладајући на њихову националну припадност и мјесто пребивалишта, већ на то да им спасу живот.