понедељак, 12. јануар 2015.

МОЛИМО ВАС ОПРОСТИТЕ

Јуче смо најавили Дан хуманости и солидарности на Нишком сајмишту који је одржан данас.
Простор Нишког сајмишта био је испуњен заинтересованим,а највише децом из Установе "Пчелица",пошто је како сазнадосмо од Директора ЈП Тржница,данас био дан забаве у оквиру манифестације Дечије зимске чаролије


Како је известила и НТВ,као званична градска мдијска кућа у свом прилогу Дан хуманосости и солидарности данас је у Нишу у организацији Удружења "Права Србија",одржана јуче најављено окупљање.
Разочарани смо виђеним из простог разлога јер смо на основу добијене најаве писали да је циљ окупљања развијање хуманитарности и солидарности код најмлађих суграђана.
На основу свега виђеног,наши најмлађи суграђани нису имали неку прилику да развијају осећај хуманости и солидарности из простог разлога пошто штићеници Центра "Мара" нити Дома ученика "Бубањ" нису излагали своје радове,нити рукотворине,већ само поједина Нишка предузећа и Удружења која се баве социјалним предузетништвом.
Колики је ефекат хуманитарни и солидарни на штићенике појединих нишких Установа остаће непознаница.
Нисмо успели  ни за једним изложбеним штандом да видимо штићенике "Маре" са њиховим радовима како би као што писасмо куповином тих радова,управо од њих  наши најмлађи суграђани развијали осећај хуманости и солидарности,а код деце са посебним потребама осећај вредности,достојанства и припадности заједници.
Нажалост за све то данас није било прилике,нити се организатор потрудио да је направи.
Једини видљиви ефекат је промоција Удружења "Права Србија" и надамо се заинтересованост Града на се коначно започне за реализацијом пројекта проширења Центра "Мара".
Овом приликом желимо да се извинимо свима које смо нашим постом позвали да се данас појаве на Нишком сајмишту,јер није тамо било онога о чему смо писали.
Опростите нам!