понедељак, 17. октобар 2016.

СОКОЛОВ ПУТ ОСВОИО МЛАДЕН ПЛАКАЛОВИЋ ИЗ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Врхови, одсеци, невероватан поглед, једном речју "изазов" је оно што окупља све већи број планинских тркача ширм Европе. Планинска трка "Соколов пут" одржана је по 3. пут, а циљ је била Сува планина.
Позитивна енергија, сјајно расположење међу тркачима, оборени сопствени рекорди, једна просидба, нова пријатељства, гомила деце на циљу, последња трка сезоне, али свакако љубав према планини на први поглед са Мосора, Соколовог камена или Трема.


Више од 250 небеских тркача из 12 земаља учествовало је у "скyруннинг" трци, дугој 22 километра, уз напорну висинску разлику од 2.169 метара. Они су трчали из центра Нишке Бање, гребеном Суве планине, преко Соколовог камена, до њеног највишег врха, 1.810 метара високог Трема.

Најбржи у мушкој конкуренцији био је Младен Плакаловић из Републике Српске, представник "Јахорина Ултра траил" тима који је ову стазу претрчао за сјајних 2 сата и 36 минута. Друго место је заузео Ненад Живковић из Kрушевца, који је био спорији 11 минута, док је трећепласирани Душан Базић са Kопаоника на циљ стигао 4 минута касније.

У женској конкуренцији најбржа је била Пољакиња Мартина Kантор, која је са 3 сата 19 минута и 45 секунди оборила рекорд стазе. Друга је 20-минутним закашњењем била њена земљакиња Евелина Матула, док је трећепласирана Марина Николић из Београда стазу прешла за 3 сата и 48 минута.

По речима тркача ово је једна од најлепших и најзахтевнијих "скyруннинг" трка у Србији, која се "не сме пропустити".

Посебно смо поносни на то да је квалитет такмичара на доста вишем нивоу. Имали смо ту част да на старту имамо првакињу државе у триатлону Виду Медић, освајача олимпијског сребра у Риу Марка Томићевића (кајак) и сјајне скyруннинг тимове из Бугарске, Словеније и Пољске у не тако малом броју - кажу организатори.
Позитивна енергија, сјајно расположење међу тркачима, оборени сопствени рекорди, једна просидба, нова пријатељства, гомила деце на циљу, последња трка сезоне, али свакако љубав према планини и утисци такмичара са Мосора, Соколовог камена или Трема, довољан су разлог за задовољство организатора.

Овом трком завршена је још једна успешна "скyруннинг" сезона у Србији. Иза ове асоцијације стоји 19 трка ове сезоне, а у наредних месец дана очекује се и званично проглашење победника лиге у 2016. години.


По досадашњим резултатима Душан Блажић са Kопаоника и Невена Рајковић из Kрушевца заслужено су освојили епитет најбољих кроз све формате небеског такмичења.

Извор:Вечерње Новости