субота, 22. децембар 2018.

ЛИЦЕ ДР.ЛАЗИЋА ДОК СЕ МИНИСТАР ОБРАЋА ЈАВНОСТИ

Нажалост, трагедије су изгледа постале преокупација непостедног контакта власти са народом.
Јуче је у Нишу, поводом ужасне трагедоје боравио Министар здравља, којо се обратио јавности у КЦ Ниш.


Веза до снимка https://youtu.be/-rI1lnwkWGQ

Нећемо овдје о пр наступу Министра, свако користи прилику за добру рекламу, па то била и трагедија, као ова у Доњем Међурову.

Нама је више у очи запао израз лица Директора Ургентног центра КЦ Ниш, др. Лазића.
Видљиво је на његовом лицу колико је тешко поднио, што је нажалост двоје пацијената подлегло на операционом столу. То га је нажалост вратило у период рата, када се трудио да спаси што више живота. Ипак вјерујемо да је његово огромно ратно искуство управо и помогло да у протеклом периоду успјешно организује рад Ургентног центра КЦ Ниш, што је резултирало јучерашњим адекватним и успјешним радом свих ангажованих екипа.
Несрећа се догодила на територији градске општине Палилула, иако су мештани Доњег Међурова достављали петиције за рјешавање тог пружног прелаза браницима или полубраницима.
Алелсандар Ждрале, предсједник општине обишао је мјесто саобраћајне несреће и накнадно у име општине изјавио саучешће породицама настрадалих и ријечи охрабења повријеђеним и њиховим породицама.
Надлежни из Жељезница Србије, сматрали су да је тренутно ријешење довољно.
Испоставило се да није.
Према изјави Директора полиције, сумња се на одговорност Возача аутобуса.
Истрага ће утврдити све чињенице, а Суд ће пресудити.
Међутим, неспорно је да често наступају посљедице због адекватно необезбјеђених пружних прелаза.
Неспорно је да никад неће бити одговоран систем или организација, већ увијек појединац.
И одговорни из Нишекспреса већ су обавјестили јавност да је и возило било технички исправан и да је возач контролисан прије поласка у саобраћај.
Организација је скинула одговорност са фирме.
Жалосно је што ће се поново материјалном одштетом намирити бол, а тешко да ће се нешто по питању безбједности промијенити.
Има ријешење и за тај проблем, јако ефикасан, видео надзор на пружним прелазима. За неколико мјесеци ригорозног кажњавања сваког возача који не заустави возило испред пружног прелаза, остали возачи би стекли ту навику.
Као што сада везују појас и возе са упањеним свјетлима дању.