среда, 28. децембар 2016.

НА ОСНОВУ ЗАКЉУЧАКА ЈАХОРИНА ЈЕ СПРЕМНА

На иницијативу Олимпијског центра Јахорина је данас одржан састанак са представницима хотелијера, викенд кућа, Туристичке организације Источно Сарајево, Центра јавне безбједности, општине Пале и Трново, града Источно Сарајево, Дома здравља Пале и јавних установа Водовода и комунално Пале. 
Чланови ГСС на Јахорини фото Вјекослав Брчкало


Директор Олимпијског центра Јахорина Горан Брчкаловић је отворио дискусију и позвао све присутне да изнесу своје приједлоге и коментаре за рјешавање постојећих проблема  и унапређење квалитета услуге на дестинацији Јахорини. 

Начелник општине Пале, Бошко Југовић је истакао  да ће у оквиру планираног и усвојеног буџета општине Пале бити издвојена средства за чишћење пута од снијега путем гранта те да стоји на располагању за побољшање туристичке понуде на Јахорини. 

Начелник општине Трново Горан Вујичић је, такође, истакао да је општина Трново спремна за чишћење пута у дијелу планине који се налази у саставу општине Трново. 

Представници града Источно Сарајево су истакли да је донесена одлука о кретању моторних санки на планини која строго забрањује кретање моторних санки по скијашким стазама и непредвиђеним путевима за вожњу мотоним санкама. Вертикална и хоризонтална саобраћајна сигнализација је постављена уредно и позивамо све да се придржавају правила и поштовања сигнализације. 

У наредном периоду ће кренути  и аутобуска линија Пале-Јахорина и Источно Сарајево – Јахорина како би сви љубитељи планине могли користити редовну линију на тој релацији. 

Kомунална полиција ће и ове године бити надлежна за уклањање штандова који се баве нелегалном продајом пића и хране на стазама те других нелегално постављених објеката на стазама. 
Ове зимске сезоне туристи могу очекивати уређене паркинг просторе за кориштење уз адекватну наплату прописану у складу са одлуком Олимпијског центра Јахорина. 

Из Центра јавне безбједности поручују да ће бити појачане мјере контроле и безбједности на Јахорини као и максимална подршка по питања уређења саобраћаја. 

Закључак састанка је био да је Јахорина спремна да дочека туристе и испуни њихова очекивања за предстојећу зимску туристичку сезону, како у безбједносном смислу тако и у смислу пружања квалитетне услуге на свим нивоима, уз обећање свих присутних да ће у наредном периоду улагати максималне напоре за побољшање услуга у туризму.