недеља, 14. јануар 2018.

Ко више лаже о Босанском конфликту, Јово Асентић или портал Радио Сарајево(ба)?

Информацију о Србину из Босне и Херцеговине који је депортован из Сједињених Америчких Држава, прочитао сам у тексту „Депортиран у БиХ  – у Чикагу ухапшен бивши официр Војске Републике Српске  Јово Асентић.”

Одлука о депортацији је донесена крајем јануара 2016. године због лагања америчким имиграционим властима о његовој улози током грађанског сукоба у БиХ.”

Опширније на Порталу Славија.рс.ба

Сајт петоро младих Нишлија у служби потрошача

Уколико имате неку жалбу на услуге у ресторану, градском аутобусу, продавници или мобилном саобраћају можете их оставити на сајту за потрошаче www.никадвисе.цом. Млади људи из Ниша који су урадили сајт те критике прослеђују компанијама на које се жалите

Једна од њих је Маријана Витас: – Наш циљ је да прикупимо те негативне коментаре, та негативна искуства и да их на одређени начин проследимо и да их презентујемо фирмама које су поменуте у тим коментарима.

Детаљније на Нишким Вестима

Удружење “Четири плус” Пале најављује протесте

Ако што прије не добијемо паре које су буџетом општине Пале предвиђене за помоћ вишечланим породицама, идемо у протесте – то надлежнима поручују из тамошњег Удружења “Четири плус” у коме су љути што им прошле године није исплаћена ни марка.

“Протест испред зграде Скупштине општине, а наравно можда ћемо и прошетати да нас виде грађани Пала, а рок, нисмо размишљали, али да би се ми организовали како би то изгледало озбиљно и да би били заступљени сви они који су са овим начином према нашој популацији незадовољни то би требало да буде најдаље десет дана”, рекао је предсједник Удружења “Пале 4 плус” Жељко Нинковић.

Опширније на порталу Требевић инфо

Одличан наступ Страхиње Ерића у Чешкој

Паљански нордијац, Страхиња Ерић, освојио је пето мјесто на јуче одржаној У18 трци у чешком Новом Месту.
Кусмук Сања је у женској сениорској конкуренцији на трци од 10 км остварила резултат од 214 ФИС бодова.
 Детаљније на Поралу "Катера"

Промоција књиге уз обележавање 20 година рада "Сити маркетинга"

Сити маркетинг (City Marketing centar) обележио је данас у "New City" хотелу 20 година рада уз промоцију нове књиге "Добродошли у Град Ниш" (Welcome to City of Niš).


Да подсетимо..

Сити маркетинг је организатор Сајма аутомобила у Нишу, једине манифестације тог типа у региону.

Општирније на Јужна Србија

Одлази "зимско пролеће" са југа Србије, долази снег

Први снег у 2018. години у Нишу пашће у недељу 14. јануара, по прогнози Републичког хидрометеоролошког завода. Са српским прогностичарима сагласан је и ББЦ који поред “белог прекривача” најављује и пад температуре на 0 степени.
фото: Вања Kесер/архива

Зима и њен “пратилац” забелеће Ниш у недељу, са дневном температуром 1, а ноћном -1 степен Целзијусове скале, прогнозира РХМЗ. Исти тренд задржаће се и у понедељак, опет снег, али са нешто “оштријом” ноћном температуром од -4 степена.

Детаљније на Јужним вестима.

Пет онлајн ситуација у којима несвесно делите личне податке

Ако сте онлајн - разоткривени сте. Чак и ако немате профил на некој друштвеној мрежи, имате мобилни телефон или укључену локацију на неком од уређаја у аутомобилу или кући.
Kада кликнете „ лике” на Фејсбуку
Kада скинете „паметну” апликацију на ваш „паметан” телефон
Kада користите било који „паметан” уређај
Kада год активирате бесплатан wи-фи
Kада дајете свој глас политичарима

Датаљније о свим ситуацијама прочитајте ОВДЕ

Извор ИСербиа

У новом Клиничком центру операција карцинома дебелог црева, интервенцију радио чувени хирург, проф. др Зоран Кривокапић

Један од најеминентнијих колоректалних хирурга у Европи и свету и најбољи хирург, када је реч о операцијама на дебелом цреву, академик, проф. др Зоран Кривокапић, који је своју стручност и умеће демонстрирао готово у свим познатим светским болницама, оперисао је јуче и у новој згради нишког Клиничког центра.
Након завршеног захвата, ни сам академик, који је члан Краљевског колеџа Енглеске али и Америке, проф. др Зоран Кривокапић није крио одушевљење новоизграђеним простором и опремом која се налази у салама новог оперативног блока.
Детаљније на Јужној Србији.