недеља, 12. јануар 2020.

УЗ ПРОСЛАВУ 9. ЈАНУАРА-ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Прославише сви који је имају у срцу Републоку Српску, Крсну славу и Дан Републике Српске.

Свечани дефиле припадника МУП-а РС,
без припадника 3. пука, Војске РБиХ, што Србе, као конструктиван народ у тој творевини ставља у "подређен" положај и даје потпуно право за пуну самосталну афирмацију Републике Српске.

Да, некима западе за око што су поједини ешалони продефиловали уз пјесму "Пукни зоро" јер је компоновао Словенац, али нису истакли да је пуштана и композиција Вила са Кошара.
Него Бања Лука је главни град.

И ове године из Српског Сарајева, није било (не)организованог обиласка "Малог Зејтинлука", делегација Града и Општина Источног Сарајева, као и централног обиљежавања.
Осим појединачног ангажовања, тренутно представника дијела опозиције на Републичком нивоу.
Наша  је жеља да се Дан Републике и остали важни датуми за Републику Српску и Источно Сарајево и Општина достојанствено обиљежавају бар тих датума у јединству свих.

И ове године није било тако.
Опозиција је посебно полагала вијенце и држала конференцију за новинаре.

На Палама Руководство општине организовало је свечану академију поводом Дана Републике Српске и почасни гост(и) био/ли су члан(ови) Удружења Оснивачи Републике Српске.
Занимњиво, на академији је говорио и Градоначелник Источног Сарајева.

Значи ли ово да једна дугогодишња коалиција дочекала свој крај?

Организован је концерт у Источном Новом Сарајеву у организацији Општине.
Чак је и Град у сали Културног центра Источно Ново Сарајево био домсћин једног концерта, а покровитељ је била Предсједник Републике Српске, лично.
Наша жеља је у овој години отпочну сви заједно да обиљежавју значајне датуме за Српску и Српско Сарајево, а међусобне политичке противријечност нек оставе за остале дане у години.