уторак, 17. јул 2018.

ДЕЦА НЕ МОГУ БИРАТИ РОДИТЕЉЕ

Када је објављена вест, да се родитељ четверо деце убио због сиромаштва, мало ко је могао остати равнодушан, поготово не они који су морали напустити своја огњишта. Према првим информацијама радило се о расељеном лицу са подручија општине Ново Брдо. 

Почела се  онда ширити информације како му је и мајка извршила самоубиство, а како је он преживио ликвидацију оца испред породичне куће у Новом Брду.

Све је то допринело до узбуђења јавности и покретања акције, да је неименовани донатор исплаио дуг за струју, а Савет села Јелашница, организовао сахрану и прикупљње основне помоћи за удову и децу у дужен наредном периоду.


Потом се непосредно дан после тог догађаја појављује наслов Самоубиство због  струје или коцке?

Многи, бар они који прате нишке портале остају сигурно затечени. Јавља се онај осећај, нечије намере, да патњу расељених са Косова и Метохије обезвреди и прикаже их у неком другом светлу, а све у циљу нашег прихватања наметнуте бриселске реалности.

Међутим, објављени текст, Друго лице трагедије у Јелашници, даје сасвим другу слику целокупног догађаја и испливана на површину одлука једог несвесног појединца из Ниша, који према писању ауора текста само ожењен женом рођеном на простору Косова и Метохије, да за личну корист искористи принадлежности које имају расељена лица, чак запостављајући и рођену децу.

Деца, нажалост нису у позицији да бирају родитеље, па је неоходно да им пружимо сву  потребну помоћ, да постану корисни чланови своје отаџбине.

Сви који желе да пруже помоћ Славици и деци могу да јој се јаве на телефон 064 4118934. 

Отворен је и број жиро рачуна за хуманитарне уплате
 : 160-5410200069139-57 Банка Интеса 
на име Славица Спасојевић.