недеља, 22. јул 2018.

ФЕСТИВАЛ ФОЛКЛОРА И УЛИЧНЕ УМЕТНОСТИ

Протекла недеља у Нишу била је у знаку фолклора и уличне уметности.
Фото Грађанин.рс

Студенски културни центар Ниш и Академско фолклорно друштво "Оро" по 11. пут организовали су Међународни студентски фестивал фолклора, уз учешће студентских фолклорних друштава из 14 земаља света.
Према процени организатора концерте, који су се одржавало на разним локацијама у Нишу, као и у суседним местима испратило  је око 7000 посетилаца.
Они су били у прилици да се упознају са фолклорном традицијом овогодишњих гостију фестивала.
Више о утисцима можете прочитати  на порталу Вечерњих новости.


Поред међународног студентског фестивала фолклора, овог викенда одржан је и Фестивал "Дођи на Анфи-Вол7" посвећен извођачима уличне уметности. Било је ту понатих репера, плесних група и графитера.
Фото Вања Кесер


Један од организатора био је Клуб за оснаживање младих.
Више о утисција са фесивала читајте на порталу Јужних вести.

Да не заборавимо, као награду што је Аеродром "Константин велики" уступљен на даље управљање Влади Републике Србије град Ниш је добио НАЛЕДОВ-у награду за шампиона локалног развоја.

ШАРЕНИЦА РТС-А ФЕСТИВАЛ ВИНА И ТРКА ПО ЈАХОРИНИ РАТЛОГ ЗА ЉЕТОВАЊЕ НА ПЛАНИНИ

Захваљујући томе што је у предходним данима на Јахорини снимана Шареница РТС-а, туристички посланици Источног сарајева, као и градско руководство искористили су прилику за што бољу презентацију Града.
Тако је организован и Први љетњи вински фестивал у организацији Хотела Рајска врата и Termag Challenge Race trka у организацији Хотела Тремаг. Побједници у мушкој конкуренцији су Марко Старчевић, а у женској Амалија Шуње Ризван.


Туристичка организација Источног Сарајева и ОЦ Јахорина потрудили су се да промотивним активностима и повећањем љетних садржаја привуку што више туриста и у љетњом периоду и тако се сврстају у ред са озбиљним планинским дестинацијама Западног Балкана и ширег подручија.
Ми у сваком случју топло препоручујемо љетовање на Јахорини, а ту је и Центар Коран на Палама, Рекеративни центар Брус, а у понуди је поново и панорамско разледање федеративног Сарајева и вожња тербевићком жичаром.