четвртак, 13. септембар 2018.

ПРЕДСЈЕДНИК ПРИСУСТВОВАО ОТКРИВАЊУ СПОМЕН ОБИЉЕЖИЈЕ СТРАДАЛОЈ ДЈЕЦИ СРПСКОГ САРАЈЕВА И ПУЊЕЊУ ВЈЕШТАЧКОГ ЈЕЗЕРА

Јуче  је у присуству Предсједника Републике Српске, који је покровитељ изградње,  у дворишту Основне школе "Свети Сава" у Источном Новом Сарајеву, према писању портала Катера откривено  Спомен обиљежије Настрадалој дјеци Српског Сарајева ,
Према идеји иницијатор аподизања Спомен обиљежија Удружења "Илиџански борац", родитеља настрада дијеце и Директора Основне школе "Свети Сава" убудуће ће 11. март бити обиљежаван као дан сијећања на сву невино дијецу настрадалу у Српском Сарајеву у пероду од 1992-1995. године.

„Синоним страдања дјеце овог града су Наташа Учур и Милица Лаловић које су 11. марта 1995. године убијене снајперским хицем док су играле ластиш испред своје зграде. Нама просвјетнима радницима је задатак и обавеза да кроз историјске часове причамо својим нараштајима о страдању ове дјеце“, изјавила је Мрда.


Такође, Предсједник је  присуствовао и почетку пуњења водом вјештачког језера на врху Јахорине, које ће служити за снадбијевање водом топова за прављење вијештачког снијега.


Опширније о том догађају на порталу Пале ливе прочитајте овдје

Овом инвестицијом ОЦ Јахорина оногућиће сигурну покривеност вијешатачким снијегом стаза на Јахорини од 100 дана у току зимске сезоне.


Олимпијски центар Јахорина за предстојећу зимску сезону планира Отварање система за осњежавање уз концерт Цеце Ражнатовић, 1.12.2018. године и отварање сезоне Ретро Ски опенинг уз концерт Црвене Јабуке и занимљива дешавања 13. до 16.12.2018. године. Ова зимска сезона ће бити посебна за све, јер је у фебруару Олимпијада за младе ЕYОФ од 09. до 16.02.2019. године, којом ће буквално бити враћен стари Олимпијски сјај Јахорини.


Остаје нам само да вјерујемо да ови два догађаја нису искориштена у предизборној кампањи из простог разлога што страдала дјеца нису знала за политику, као што и туристички потенцијали Јахорине и Источног Сарајева не смију да зависе од политичке подобности.