недеља, 17. јануар 2016.

ДР ЛАЗИЋ ОДЛИКОВАН ОРДЕНОМ "КРСТ МИЛОСРЂА"

Додјела одликовања поводом Дана Републике и Крсне славе Републике Српске 

 

Дана 09.јануара 2016.године на свечаном пријему најзаслужнијим појединцима и организацијама председник Републике Милорад Додик уручио је одликовања. 

Орденом Крст милосрђа одликован је директор Ургентног центра Клиничког центра Ниш Миодраг Лазић. 

Скромним и вриједним људима није потребна никаква похвала, они то заслужују својим радом и способошћу.

Дивно је сазнати од пријатеља из Српског Сарајева да су сви без обзира на политичку орентацију сагласни да је др Лазић заслужио то признање јер је спасилац великог броја сарајлија.

Доктор Лазић је био један од два хирурга у ратној болници Илиџа, кроз коју је прошло 15.000 рањеника и извршено 3.500 операција. Оперисао је на првој линији фронта и многима спасао живот.

"Од првог до последњег дана био сам са српским народом у том крају и баш на данашњи дан међу последњима сам напустио град. Ето, после 20 година добио сам одликовање Крст милосрђа за нешто што сам радио прво као човек, друго као хуманиста", рекао је Лазић.

 Некако је ово признање у Нишу прошло незапажено и без великог публицитета ваљда као и кад сви способни људи који добију неко вредно признање због своје скромности немају потребе да се тиме около хвале.
Зоран др Радовановић директор КЦ Ниш исхвали дивног човека речима "Др Миодраг Лазић је као хирург добровољац боравио у Српском Сарајеву, Илиџа, где је водио Српску ратну болницу од 01.09.1992. до 01.02.1996.године...
Одликован је од Патријарха Српког Павла 1994.год.орденом Светог Саве и од стране Војске Републике Српске медаљом Милан Тепић за храброст.
Након 20 година од завршетка рата у Босни и Херцеговини, на Дан Републике Српске 09.01.2016.год. Председник Републике Српске, Милан Додик га је одликовао орденом "Крст Милосрђа".Овај орден је понос за њега а и за Клинички Центар Ниш одакле је уз одобрење Клиничког Центра, боравио у Републици Српској.
У пригодном говору Председник Републике Српске, Милорад Додик,се захвалио Др Миодрагу Лазићу на свему што је учинио за Републику Српску и уједно се захвалио Клиничком Центру Ниш, чији је хирург и који је у то време дао подршку Др Лазићу да борави и на простору Републике Српске.
У име Клиничког Центра Ниш и своје лично име честитам Др Лазићу на добијеном одликовању."

Ми можемо бити само такође поносни као Нишлије и неизмјерно захвални као Сарајлије.