петак, 31. октобар 2014.

ЗА САРАЈЕВО ПОСЛОМ

Мало изгледа чудно,ово што пишемо,али верујемо да има свој смисао,зато  и желимо,делимо са вама.
Ради се о путовању од Ниша до Источног Сарајева,преко Београда аутобусом.

Е сада економски много је исплатљивије  путовати из Ниша за Источно Сарајево директно,међутим што се тиче пословних путовања ми смо ипак за опцију путовања преко Београда,за оне који користе аутобуски превоз.
Из Ниша имају врло често поласци до Београда.
Искрено за пословно путовање од Београда до Источног Сарајева ми смо користили превозника Аламанис турс  из Београда,чији аутобус за Источно Сарајево,полази са перона 9 БАС-ове станице свако вече у 22.30.часова.
Аутобуси су врло удобни,комфорни и у њима се путник угодно осјећа.Особље је професионално и на ниво свог ангажовања.
У току вожње нисмо дожели,нагла кочења,убрзавања или неке друге непријатности,што би утицало на одмор путника у току вожње.
У Источно Сарајево сиже се у раним јутарњим часовима.
Путујући аутобуом Алиманиса,довољно сте способни за обављање пословних активности у току дневног боравка у Источном или Федеративном Сарајеву у зависности где се налазе ваши пословни партнери.
Повратак за Београд из Источног Сарајева је у 22.00.часова.
Погодност код овог превозника је што његове карте за превоз важе и у аутобусима Кондора, па се за Београд можете вратити и раније.
Да нагласимо,аутобус из Ниша за Источно Сарајево креће свако јутро у 06.10.часова,у Источно Сарајево је у 16.00 часова по реду вожње,али увек треба рачунати на задржавање на граници,па се могу јавити одређена закашњења.
Полазак из Источног Сарајева је свакодневно у 08.40.часова,а долазак у Ниш по реду вожње у 18.30.часова.

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ УСТАНОВЕ "МАРА" НИШ

 Установа за дневни смештај и боравак деце,омладине и одраслих ометених у развоју "Мара" Ниш,обележила је данас своју Крсну славу Св.Луку и две деценије од почетка свог самосталног рада.
На природној свечаности одржаној у Луткарском позоришту у Нишу,плакете су уручене досадашњим Директорима Центра "Мара" и другим заслужним појединцима ,а Захвалнице донаторима.
У свом обраћању присутнима,садашњи Директор захвалио се свима на подршци,а поготово запосленима у колективу који својим штићеницима пружају сву неопходну љубав и пажњу.
На крају је изразио жељу и позвао градско руководство, као оснивача Центра "Мара" да помогне у реализацији пројекта изградње новог објекта за штићенике Центра "Мара".


У пригодном уметничком програму као гости учествовали су
Инструментално-вокални састав Медицинске школе из Ниша
Хор школе 14 октобар из Ниша
Црквено-играчки ансамбл "Бранко" из Ниша.
Штићеници Центра "Мара" ове године представили су се валцером и кореографијом уз модификовани обраду песме Ринге ринге раја.


Поново желимо да поделимо са вама оно осећање да и поред тога што су другачији штићеници "Маре" зраче чистом љубављу и топлотом,коју преносе на све у својој околини,који се ослободе предрасуда и прихвате их као различите и другачије,а не болесне и поремећене који им могу наудити.
Наша жеља је да Центар "Мара" успостави сарадњу са Удружењем за децу ометену у развоји "СУНЦЕ" са Пала.
У том циљу данас смо искористили наше присуство на овој пригодној свечаности и разговарали смо са председником Управног одбора Марком Нуждом,који је изразио жељи за успостављањем предложене сарадње подржавајући наши иницијативу.
Нишки медији извештавали су о овој данашњој свечаности и јубилеју.