петак, 31. октобар 2014.

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ УСТАНОВЕ "МАРА" НИШ

 Установа за дневни смештај и боравак деце,омладине и одраслих ометених у развоју "Мара" Ниш,обележила је данас своју Крсну славу Св.Луку и две деценије од почетка свог самосталног рада.
На природној свечаности одржаној у Луткарском позоришту у Нишу,плакете су уручене досадашњим Директорима Центра "Мара" и другим заслужним појединцима ,а Захвалнице донаторима.
У свом обраћању присутнима,садашњи Директор захвалио се свима на подршци,а поготово запосленима у колективу који својим штићеницима пружају сву неопходну љубав и пажњу.
На крају је изразио жељу и позвао градско руководство, као оснивача Центра "Мара" да помогне у реализацији пројекта изградње новог објекта за штићенике Центра "Мара".


У пригодном уметничком програму као гости учествовали су
Инструментално-вокални састав Медицинске школе из Ниша
Хор школе 14 октобар из Ниша
Црквено-играчки ансамбл "Бранко" из Ниша.
Штићеници Центра "Мара" ове године представили су се валцером и кореографијом уз модификовани обраду песме Ринге ринге раја.


Поново желимо да поделимо са вама оно осећање да и поред тога што су другачији штићеници "Маре" зраче чистом љубављу и топлотом,коју преносе на све у својој околини,који се ослободе предрасуда и прихвате их као различите и другачије,а не болесне и поремећене који им могу наудити.
Наша жеља је да Центар "Мара" успостави сарадњу са Удружењем за децу ометену у развоји "СУНЦЕ" са Пала.
У том циљу данас смо искористили наше присуство на овој пригодној свечаности и разговарали смо са председником Управног одбора Марком Нуждом,који је изразио жељи за успостављањем предложене сарадње подржавајући наши иницијативу.
Нишки медији извештавали су о овој данашњој свечаности и јубилеју.

Нема коментара:

Постави коментар