понедељак, 11. јануар 2021.

МИНИСТАР ВУЛИН ПОНОВО У НИШУ?

 За данас је наводно, министар Вулин, гостујући на Пинку, најавио посету Нишу.

Повод, протесна шетња грађана Ниша, због насилничке вожње млађег пунолетника, који је том приликом на Булевару Медијана усмртио дечака, а други пешак је преминуо у Ургентном центру.

Наводно возио брзином преко 150 km/h.

Снага протеста грађана је увек огромна, када је из оправданих разлога.

Штета што се често таква окупљања исполитизују.

Тако је на месту трагедије непознати мушкарац, перфидно затражуо сагласност блиског члана родбине настрадалог, да постави плакат са ликом Дизрана Абазовића, министра у Влади Црне Горе.

Фото:Негослава Станојевић


Плакат је брзо уклоњен.

Непознати мушкарац удаљио се са места трагедије и није учествовао у протесној шетњи, према изјавама присутних на лица места.

Да подсетимо, Министар је био у Нишу и дан после несреће, јер је та посета раније била планирана и није, према саопштењу из ПУ Ниш имала везе са несрећом.

Данашња је сигурно везана са протесном шетњом и саобраћајном несрећом.

Резултате можемо очекивати ускоро.

Сигурно појачана контрола саобраћаја и ригорознији приступ саобраћајаца према нормалним учесницима у саобраћају.

Насилници ће се примирити извесно време и после све по старом.

Да подсетимо на догађај из Насеља Никола Тесла, где су становици због сличног проблема протествовали, уз подршку власти и брзина је регулисана семсфором, лежећим полицајцем и ограничењем брзине.

Пешаке на Булевару Медијана и осталим требало би заштитити адекватним оградама или бетинским зидовима којим би се онемогућило излетање возила на пешачко-бицилистичку стазу.