понедељак, 11. фебруар 2019.

ЗВИЖДУЦИ СА СТАДИОНА КОШЕВАО

Грађани Федеративног Сарајева, главног града Федерације БиХ и међународног административног центра Републике БиХ и Републике Српске, синоћ на отварању Европског омладинског фестивала младих ЕУОФ2019 показаше свима који су пратили синоћње отварање, своје право лице.

Звиждуцима и негодовањем испратили су помињање Републике Српске и града Источног Сарајева.

Да Србима, рођеним у Сарајеву, као и многима који су живот провели тамо то није изненађење.
Правдаће то неко, као издвојен испад мањих група из гледалишта или појединаца, распоређених по трибинама.
Већина их није подржала, али је била уздржана од реакције на те звиждуке, да их не би поистовјетили са Србима.
Синоћњи поступак грађана Федеративног Сарајева, коначно је вјерујемо многима отворио очи какав је њихов став према сарајевским и Србима уопште.
Жалосно је што и отварање једаног овако значајаног међународног спортског догађаја они користе да искажу своју мржњу према свему српском.
Становници и институције Републике Српске и Града Источног Сарајева вјерујемо да су добро организовали и припремили све спортске терене на својој територији.
У њихово гостопримство и домаћинство не треба ни сумњати.
Ипак ово је послије ЗОИ 84, највећи спортски догађај на том подручију и први од оснивања Републике Српске и Источног Сарајева. 
Управо могућност међународне спортске афирмације и способност успјешног органозовања сложених такмичења сигурно су додатни подстицај организаторима.
И на крају морамо изразити наше разочарење што су звиждуци били мотив за овај текст, а не отватање такмичења, као и његов сам значај.