петак, 5. април 2019.

САГЛАСНОШЋУ ЧУВАЈТЕ СРПСКУ И СРПСКО САРАЈЕВО

Посматрајући са просторне дистанце, дешавања у Српском Сарајеву, стиче се утисак да не функционише све у најбољем реду.

Од самог оснивања Града, исти је више или мање био упориште СДС-а као државотворне странке и послијератно основаних странака, које су ушеле у предизборне и постизборне колиције са истом на градском нивоу.

Стање као да се на нивоу града донекле мијења и као да се однос политичких снага са Републичког преноси у одређеној мјери и на градски ниво.

Уколико је то услов да поједине Општине добију стредства из републичких фондова за своје пројекте, због политичке опције, а не због  квалитета истих, перспектива становника је неизвјесна.

Тренутним односом парламентарних снага у Скупштини Града, гледајући са ове дистанце могло би доћи до блокаде функционисања појединих институција у оквиру Града.

То може користити само онима који желе обједињено Сарајево.
С друге стране и даље задржавање техничких мандата појединих Министара из старог сазива на нивоу Републике Босне и Херцеговине у најмању руку одговата управо заговорницима унитарне БиХ, без Републике Српске и Српског Сарајева.

Нама са ове просторне дистанце остаје само да упутимо молбу свима, да превазићу размјерице Христа ради, у циљу очувања Српског Сарајева и Републике Српске.