понедељак, 27. август 2018.

НАПАД НА НОВИНАРА ВЛАДИМИРА КОВАЧЕВИЋА

Синоћ је испред своје куће у Бањалуци нападнут новинар Владимир Ковачевић власник портала Герила.инфо, Блогер и дописник БН Телевизије, због свог извјештавања о актуелним богађајим из Бањалуке, дешавања на протестима Правда за Давида и утицаја на свијест људи 
који прате његове текстове.
Напала су га два маскирана нападача и нанијели му повреде у предјелу главе. 

Нападачи нису пронађени, а Ковачевића је јутрос обишао и Милорад Додик као представник власти и Борис Бореновић као представник опозиције, али Ковачевић је одбо да се фотографише са било којим од њих.

Довољно да остави утисак новинара којем је на првом мјесту објективност и професија, а онда неки ситни интереси и да засмета политичарима, функционерима или неким утицајним људима.

Политичари и други функционери тербало би да су одговорни, ако својим изјавама, против новинара који раде свој посао, ако таквим радом нису задовољни, допринесу да ти новинари од стране неког буду нападнути, као што је случај са Ковачевићем. 



На данашњем протесту одржаном у Бањалуци новинари су затржили да ше то прије нађу нападачи како извјештава РТРС.

Према извјештају БН Телавизије "Нападнут је један од нас" може се закључити да су сви новинари угрожени који су остали доалиједнио свом професионалном раду и нису с епреоријентисали да буду ПР-ови политичких организација, државних институција и разних утицајних фирми.

Изражавамо подржку новинару Владимиру Ковачевићу и желимо му брз опоравак.