петак, 30. мај 2014.

Шетња кроз дневне догађаје у Српском Сарајеву и Нишу

Према писању медија у Српском Сарајеву раднике бившег РАОП-а у новооснованом предузећу ЕОП очекује свијетлија будућност,што ће бити велико олакшање за многе породице на подручију Српског Новог Сарајева и Српске Илиџе,док на Сокоцу размишљају да је европска униоја прд њиховим вратима и припремају се да ускоче унутра.
У Фочи је наступио Хор Музичке академије из Српског Сарајева први пут под сводовима Храма Светог Саве,гдје је први пут одржан концерт,по процјени позбавалаца у предивном акустичном анбијенту.
Такође је од 4.јуна у Хан пијеску планирана Ревија Руског филма.
Ове године обиљежава се и вијек од сарајевског атентата поново је дошло у жижу прекројавање историјских чињеница,став о томе изнио је Владимир Вучковић у свом ауторском тексту Сарајевски атентат тероризам или патриотизам!?
А што се тиче Ниша,данас издвајамо Плес нишких матураната,затим објављен је програм обиљежавања Градске славеСветих цара Констатина и царице Јелене.
У оквиру програма 17.чесмо постављена је нова чесма на Синђелићевом тргу
Одржан је у Градској кући и радни састанак у циљу сузбијања насиља у породици а све да би се направили пројекти ради добијања средстава из фондова еу.
Што с етиче тога питање је каква права имају они који се труде да у њиховим породицама не дође до насиља,а имају све предиспозиције да буду насилни.
Каква су њихова права и да ли неко њима помаже?
У Нишу с еиграју утакмиоце свејетке лиге у одбојци овог викенда између СРБИЈЕ И РУСИЈЕ Одржан је и концерт трија Анима Факултета умјетности у Нишу, стра ће бити и обиљежавање 205 година боја на Чегру .
Поред обиљежавања годишњице на Чегру у спомен костурници Ћеле Кула биће служена света Литургија и Парастос са почетком у 08.00.часова.
У понедеељак Монтевидеовци играју у Нишу за Водом против воде , а учесници Фестивала Мајске песме имају сутра Хуманитарни концерт у парку Чаир док је у понедељак у дому војске планирана у оквиру 8 фестивала вина аукцијска продаја ради помоћи угроженим подручијима.

И на крају Ниш је добио волеонтере који су уредили клупе на једном дјелу Нишког кеја а шта се крије иза тога показаће вријеме , такође организује се и ревија Руског филма у Нишу од данас до 03.06.2014.године.
Ово је био покушај пролета кроз дешавања у С.Сарајеву и Нишу у току дана и неких планираних активности за наредни период ,а који би требало да привуку пажњу.