уторак, 9. март 2021.

ЗАСТОЈ ПРЕКО РОМАНИЈЕ

 Како јављају локални медији, на путним правцима преко Романије према Србији услијед снијега који се задржао на коловозу дошло је до отажаног кретања возила.

Фото ФБРадио ИС-Застој на Романији


Девети март. Снијег у овом периоду није ништа изненађујуће. 

Предузеће "Романије путеви" које је задужено за одржавања ових путних праваца извршило је посипање истих соли, да би се спријечило стварање поледице.

Количина снијега на коловозу је занемарљива. 

Међутим, услијед ниске температуре и влажности ипак дошло је  до стварања поледице преко које је пао снијег и то је изазвало проблеме у саобраћају.

Предсједник боксерског савеза Србије  Ненад Боровчанин имао је удес у Лозници, превезен је у болницу.

Мраз  у марту изненадио и професионалне возаче тешких камиона, који су у већини случајева и узрок застоја.

Неопходно је напоменути да се на путебвима у Републици Српској зими већином користи ризла, вјероватно помјешана са соли и да у овај ситуацијам та комбинација није од наручите користи.

Искусни возачи, који често у овом периоду користе те путне правце ослањају се на добру личну зимску опрему.

Вјерујемо да  се саобраћај нормализовао. 


ИЗГУБИЛЕ СЕ НА ЈАХОРИНИ

Боравак на планини и уживање у природи јако је корисно.

Међутим, мора се водити и рачуна о личној безбједности.

Жена са дететом, примјећена је од стране ловочувара на територији општине Трново у неприступачном рејону мјеста Касиндолска река

Фото са нета Јахорина


Обавјештена је полиција.

Испоставило се да је у међувремену пријавен нестанак женске особе држављанке Србије и дјетета, који су били смјештени на Јахорини.

Кретање по планини препоручљиво је само по обиљеженим и уређени стазама, а свака авантура у непознато треба бити само са искусним водичима.

Потребно је напоменути да се лако може наићи и на заостала експлозивна средства из претходног периода. 

Гошћа и дјете су убрзо лоцирани и пронађени од стране полиције и враћени до објекта у којем су смјештене.

Није билчо никаквих посљеница по њих.

Овдје је неопходно похвалити кординацију и озбиљан рад како ловочуварске службе ШГ "Трескавица" Трново, који су уочили лица на терену и обавјестили полицију, тако и рад полиције.

Управо у оваквим ситуацијама, долази до оправданости инициајтива и залагање запослених у ТО Источно Сарајево-Јахорина.ради маркацији и обиљежавању пјешачких стаза.

Вјерујемо да ће и даље и Град и општине које на својој територији имају туристичке објекте и даље подржавати ову иницијативу и издвајати средства за реализацију исте.