субота, 6. април 2019.

ПРОТЕСТИМА У НИШУ ПОДРЖАВАЈУ ВЛАСТ?

Локални протести у Нишу организују се и даље сваког петка од 18.00 часова под слоганом 1од 5 милиона.


Почели су у знак подршке Борку Стефановићу, председнику покрета Левуца Србије, који је недавно од стране неистомишљеника претучен у Крушевцу, граду побратиму Источног Сарајева.

Последице тога могле су се видети на друштвеним мрежама, а правосудни органи још нису донели свој званичан став. Поступак је у току, до застарења или промене политичке опције на власти.

Поново је само оних неколико стотина (мада је и то неколико вероватно мање од појединачно 500 окупљених) могло чути да смо и даље у медиском мраку и да ће се захтевати да Тв "Пиник" изгуби националну фреквенцију.

Да остану многи без ријалити програма, то сигурно неће они сами дозволити, па нећи ни  подржати такву иницијативу СзС, а самим тим ни њихов евентуални долазак на власт у Нишу и Србији.
Некако поново се заобилазе локални проблеми,  форсира смена једног човека, убеђењем да ће његовом сменом и његов пројекат пасти као кула од карата.
Тешко.

Стиче се утисак од петка до петка да окупљени на протестима не успевају да иницирају градске власти да решавају неке локалне "проблеме".
Синоћ је организована шетња до Палилулске рампе, да би указали на безбедност на пружним прелазима.
Пружни прелази у Нишу, поготово после оне тешке несреће, додатно су обезбеђени и саобраћајном сигнализацијом.
Пруга ће у наредном периоду свакако бити измештена са постојеће трасе према Пироту и за то је одговорна Железница Србије и Република.


Град је одговоран за недостатак зелених површина, корпи за отпатке, ударне рупе на саобраћајницама које се увек само привремено реше.



 Нерегулисана су права разних категорија становника Ниша, а нарочито демобилисаних бораца, који су до сад требали добити разне врсте комуналних олакшица.

Нажалост, они који се окупљају нису заинтересовани да градску власт приморају да решава такве захтеве.

Оно што власт у редовном одржавању од наведених проблема и реши медиски одлично покрије и прикаже.

И каса и власт су у истим рукама и биће како газда каже, организатори протеста могу само да износе захтеве и обећавају.

Нишлије су досад обећањима политичари преводили жедне преко воде, више тешко да ће моћи.