недеља, 23. децембар 2018.

ТОНИ БЛЕР САВЈЕТНИК ПРЕДСЈЕДНИКА СРБИЈЕ БЛИЗАК САРАДНИК ПЕДИЈА ЕШДАУНА

Сигурно знате ко је био Педи Ешдаун.

Интересантно је што је у неком пеиоду везаном за догађања на Косову и Метохији био близак сарадник садашњег савјетнка Пресједника Србије, Тонија Блера.

Педи Ешдаун је 1998. године као дипломата и међународни представник и лични изасланик Тонија Блера, боравио на Косову и Метохији и давао подршку припадницима ОВК, директно се мјешајући у унутрашња питања једне суверене државе.

Аванзово је послије мисије на Косову и Метохији и 2004. године постављен је на функцију Високог претставника, међународне заједнице, за имплементацију мира у Босни и Херцеговини.

Остао је упамћен као особа која је највише користила овлашћења функције високог представника.
Његове одлуке у многоме су биле штетне наручито по Србе и Република Српска, односно њени становници трше данас штету због тих одлука.

Србија, бар онај њен здрав дио, коме је у онтересу очување Србије и њене будућности, требало би што хитније да Србију заштити од погубних потеза који се предузимају по савјетима Тонија Блера, управо због посљедица које је претрпила Република Српска, док је о њеној будућности одлучивао његов близaк сараднк Педи Ешдаун.