понедељак, 21. март 2016.

ОЧУВАЊЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Читајући реакцију Удружења РС-Част отаџбине поводом посете Принца Чарлса Србији, а пред обиљежавање 24.марта Почетка НАТО бомбардовања Србије, које је имало несагледиве посљедице по Србе и најављено изрицање пресуде првом Председнику Републике Српске за 24.март 2016. године у Хашком трибуналу, можемо само да осетило оправдају забринутост.

Жалосно је колико су особе који су успели малверзацијама да задобију по врење народа урадили на штету тог народа, а ради додворавања онима које представља принц Чарлс.
Сви народи на Балкану остали су без свог идентитета и достојанства, претварајући се у без личну људску масу.
Обични човек можда ће поново на подручју БиХ да гине, а то никог не забрињава.
Забрињава појединце, али не и оне који имају полуге власти и моћ одлучивања и оне који их својим политичким утицајем контролишу.

Мислимо на власт и опозицију у Републици Српској.

Република Српска је можа угрожена, а на тај начин и Федерација БиХ па тако и комплетна БиХ.
Сви добронамерни и паметни људи потребно је да дигну свој глас против појединаца који покушавају да наметну неке принципе који не одговарају једном од конститутивних народа у БиХ.

Насилно наметање не доноси никакве резултате осим хаоса.

Јуче је на Палама, отворен Студентски дом "РАДОВАН КАРАЏИЋ", формално јер већ је био усељен, а поента није у свечаном, односно званичном отварању већ у откривању плоче са називом Студентског дома на Палама.
Србски народ одужио се и на овај начин свом првом Предсједнику Републике Српске.

Зато сматрамо да Проглас удружења Част отаџбине Република Српска нешто на шта треба обратити пажњу ради опстанка Републике Српске.