петак, 18. март 2016.

САРАЈЛИЈЕ-НИШЛИЈЕoEF7HKAmFbDAeNAY

Понекад је неопходно подсјетити на циљ, о ономе шта радите.

Циљ неформалне ФБ групе Удружења пријатељства-завичајно САРАЈЛИЈЕ-НИШЛИЈЕ је управо повезивање Ниша и како Српског (за неког Источног) Сарајева, тако и Федеративног Сарајева и Републике Српске и Бих у свим областима, те промовисање најбољих вриједности оба Сарајева, Републике Српске и БиХ у Нишу и обратно.

Та сарадња и повезаност постојала је и без нас као што и даље постоји, стално су присутни рецимо музичари који долазе са простора Бих и одржавају комерционалне концерте у Нишу.

Ми смо ипак покушавамо да нађемо начина да представимо оне вриједне људе који немају прилику ни услове да закупе концртне дворане, сале у домовима културе, изложбене просторе или да ступе у контакт са значајним привредним субјектима и успоставе пословне контакте да би имали обезбјеђено тржиште за своје производе, односно да своје уметничке квалитете могу адекватно представити. Спортисти су нажалост постали роба и имају своје менаџере па размишљати о том дуелу је ипак у свети високе политике.

Нећемо ми одустати од наше идеје из простог разлога јер је толико сличности између Ниша и Сарајева.
Толико је Нишлија који су се школовали у Сарајеву и тамо нашли љубав свог живота, засновали породице и изродили децу, па онда Сарајлија који су само послије 1992.године у Нишу нашли нови Дом.
Толико укратко о нама и нашем циљу.
Више информација на ФБ Страници САРАЈЛИЈЕ-НИШЛИЈЕСАРАЈЛИЈЕ-НИШЛИЈЕhttps://beeshaper.com/shaper/resend/blog/oEF7HKAmFbDAeNAY