уторак, 30. децембар 2014.

ШЕТЊА КЕЈОМ ПОРЕД НИШАВЕ

За оне који нису читали самостално смо се укључили у акцију #hodajsamnom и већ смо направили две шетње Нишом и то Шетња Булеваром Немањића до центра Ниша и Шетња од центра Ниша до Трошарине, где смо покушали да шетајући нишким Булеварима и Улицама,представимо  најзанимљивије детаље и зграде поред којих смо пролазили,а који могу посетиоцима Ниша бити из разноразних разгога корисне или занимљиве.
Овај пут смо шетали Нишким Кејом,од Моста до Моста,поред Нишаве.
Како се називају Нишки мостови,никад нисмо размишљали,али шетња креће од Моста који се налази код бившег "Грчког конзулата" сада је то Управа за пољупривреду.
То је једини мост у Нишу који је био бомбардован у току НАТО агресије на Србију.
Обновљен је у рекордном року.

Ниш у Нишави има непроцењиво благо и неопходно је да га уз помоћ својих становника сачува из простог разлога јер је једна шетња поред Нишаве довољна да вам напуни истрошене батерије,а то се мора чувати и ценити.
Највише из разлога што једном сеедмично можете одвоити време да прошетате,завршите неки посао у одређеним инстутуцијама које се налазе у близини Трга Краља Милана и прошетате Кејом поред Нишаве.

Да се вратимо Кеју.
Крећемо полако према Мосту код Тврђаве.
Кеј на овом делу лепо је уређен дуж обе обале,а децембарско по по дневно сунце измамио је заљубљене на клупе.Пролазимо испод Тврђавског моста,шабана,Хотела и идемо према следећем Мосту код Ауто пијаце.На овом делу је такође,Кеј уређен на обе старне Нишаве.
А Нишава у овом периоду прича причу усамљеним шетачима.Пролазило испод Моста код Ауто пијаце и ту престаје уређеност Кеја на левој обали којом шетамо,а десна је и даље уређена.

Мада морамо напоменути да десно од леве обале дужином бедема има уређена пешачка стаза која се може користити у наставку шетње,али ми смо искористили природани терен за наставак шетње крећући се према Мосту код Бенетона.

Ту смо затекли на обадве обале већи број риболоваца,који су користили сваки тренутак лепог времена да уживају у Нишави и хобију.
Сваки дан нека им је бистро.Крећемо се према Пешачком мосту увезаном у сајле.
Нишава и даље усамљеним шетачима прича своју причу.

Пролазимо испод пешачког моста код Нишке топлане и настављамо према Мосту код "Меркатора" сада "Роде"


Долазимо до ушћа
Габровачке реке у Нишаву и ту се отприлике завршава наша шетња.
Испред се види Мост код "Роде"

Настављамо дуж Габровачке реке и док стигнемо до Трошарине испунићемо потребну коту за успешну шетњу.

Толико од нас за ову годину,јер се у наредном периоду у Нишу очекују падавине,а онда није време за фотографисање,осим ако не оадне неки већи снег па нас измами на зимску шетњу.