среда, 9. јануар 2019.

ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ОБИЉЕЖЕН У НИШУ


Молитвено, светом литургијом, у Цркви Светог цара Константина и царице Јелене, у част Светог архиђакона Стефана, крсне славе Републике Српске, началствовао је отац Саво Крчо, Сарајлија по рођењу и Нишлија по опредељењу, уз саслужење осталих свештеника ове цркве.

Овим су свештеници Цркве Светог цара Константина и царице Јелене, исказали посебно поштовање и према Дану Републике Српске и оцу Сави и ми смо им благодарни на њиховој жртви.

Тако је у Нишу, обиљежен Дан Републике Српске и прослављена Крсна слава, најмлађе српске државе.

Молитвено се сјетисмо,  свих оних из Републике Српске, који уложише своје животе и здравље у стварање и одбрану Републике Српске, а наручито оне из Ниша и Србије, који своју љубав према истороидном  народу преко Дрине, доказаше положивши свој живот за њихову одбрану.


Помолисмо се такође и за добро здравље и кријепак живот и свих оних из Ниша и Србије који су се борили за очување Републике Српске, а којима се једино молитвом можемо одужити и изразити своју вјечну захвалност.
Због свих њих, који су уложили своје животе и здравље у одбрану Републике Српске, као гаранта опстанка Срба, западно од ријеке Дрине, неопходно је да се Републици Српској, поврате изворне дејтонске надлежности.
Вјерујемо да ће следеће године Дан Републике Српске у Нишу бити додатним активностима обиљежен.

НАЈЉЕПШИ ИЗЛОГ

Сигурни смо да је свакога, понекад привукао неки излог. Има оних који се труде да своје излоге посебно украсе.

Има и оних који у свом излогу имају неки детаљ који украси и освијетли читав излог и да му у одређеном тренутку посебан изглед, или то зависи од посматрача.
Ипак, у излогу ове Стаклорезачке радње, у Епископској улице, на Палилули у Нишу, Портрет даје неку другачију украшену свечаност.
Посебно и са укусом одабрана свјетлосна декорација, на необичан и тајанствен начин освјетлава Портрет и доказује љубав декоратера и према Портрету и радњи.
Вечерас, једноставно били смо расположени за хватање тренутка и хвала Богу да смо уочили баш ова два.

Радујемо се што их дијелимо са вама.
Нека вам боравак у Саборној цркви у Нишу, молитвама Блаженопочившег патријарха Павла, Богомладенац увијек дарује мир и радост. 
Вјерујемо да је синоћњи концерт Пјевачке дружине Бранко о ком можете прочитати ОВДЈЕ, испунио очекивања.
Ипак, нама који првенствено у први план стављамо, традицију, писмо и језик, као знак међусобног заједништва међу Србима, више је привукао наступ Црквено-играчке дружине Бранко.