субота, 7. април 2018.

УСКРШЊА ЧЕСТИТКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА НИША и ПРЕДСТАВНИЦИ ГРАДСКЕ УПРАВЕ ЧЕСТИТАЛИ ВАСКРС ГРАЂАНИМА ИСТОЧНОГ САРАЈЕВА


Градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, честита Васкрс црквеним великодостојницима, свештенству и свим грађанкама и грађанима Ниша који овај хришћански  празник славе по јулијанском календару.
„Најсрдачније желим да овај празник прославите у духовном и свеопштем миру, у љубави, спокоју и толеранцији. Нека нас жртва Христова у име спасења људи подсећа на праве вредности које ће нам помоћи да градимо хуманије друштво утемељно на идејама демократије, слободе и људских права.
              Христос васкрсе!“

Градоначелник Источног Сарајева Ненад Вуковић, предсједник Скупштине града Мирослав Лучић и представници Градске управе упутили су грађанима Источног Сарајева честитку поводом великог православног празника Васкрса.
„Поштовани грађани Источног Сарајева, у име Градске управе Источно Сарајево и своје име честитамо Вам најрадоснији хришћански празник Васкрс са жељом да га проведете у миру, здрављу и срећи са својим најближим“, наведено је у честитки.
„Нека радост Васкрса испуни Ваша срца и донесе срећу у Ваше домове. Желимо да предстојећи празник обогатите истинским хришћанским вриједностима и прославите га у духу традиције, дијелећи радост овог празника са својим најближима, пријатељима и комшијама. Христос Васкрсе! „, стоји у честитки руководства Градске управе.

Извор www.ni.rs и gradistocnosarajevo.net

Поново ради требевићка жичара

На дан ослобођења сада Федеративног Сарајева 6. априла, када се прославља Дан града, поново је пуштена у промет Требевићка жичара.

Некадашњи синбол града на Миљацки.

Нека  је комшијама са срећом.


Занимљиво је да колико смо обавјештени није било званица из Источног Сарајева.

Нешто се игледа замерили руководству Федеративног Сарајева.

Средства за жичару обезбједили су инвеститори из арапских земаља на иницијативу Градоначелника Федеративног Сарајева.


Извођач радова на реконструкцији Требевићке жиларе  била је фирма Леинтер из Италије 


Туристичко угоститењска понуда на дијелу Требевића који припада Федеративном Сарајеву није наручито респективна, па ће Сарајлије морати своје потребе да задовољавају на Брусу, који припада Источном Сарајеву.



То за општину Источни Стари Град, на чијем подручију се налзи излетиште Брус је одлична шанса за одрећена буџетска попуњавања.

Како игледа излетиште Брус, можете погледати Овдје.