петак, 26. фебруар 2016.

ГДЕ ЈОШ НИСТЕ БИЛИ

БЕОГРАД - Република Српска представила је од 18-21 фебруара су на Београдском сајму своју туристичку понуду с акцентом на авантуристички и зимски туризам , а штанд Српске имао је запажени број промоција и посјетилаца.

Туристичка организација Републике Српске представила је, не само комплетну туристичку понуду најатрактивнијих дестинација Српске по градовима и мјестима, него и привредне субјекте који се баве пружањем услуга у туризму.
Поред Јахорине као највећег туристичког центра Републике Српске представљене су туристичке понуде општина и градова у Републици Српској - Бањалука, Приједор, Бијељина, Вишеград, Козарска Дубица, Лакташи, Власеница, Зворник, Теслић, Билећа, Гацко, Милићи и Бања Врућица.

Промоцију су имале винарија "Вукоје", етно-село "Станишићи", као и туристичка агенција "Енцијан", удружење грађана "Рурални развој" Дринић, хотел "Дрина" Бијељина, ресторан "Ловац" из Бијељине, хотел "Гранд Посавина" из Брчког, Терме Лакташи.

Штанд Српске на Београдском сајму посјетили су и министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак, министар енергетике, индустрије и рударства Српске Петар Ђокић, министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, министар рада и борачко-
инвалидске заштите Миленко Савановић.
Из Туристичке организавије Источно Сарајево, добили смо информацију да су задовољни оствареном посјетом и заинтересованошћу за потенцијале Јахорине, као и цијелокупне Сарајевско-Романиске регије.
Међутим,што се тиче зимске сезоне на Јахорини, поново је снијег највећи проблем и да је и ова сезона подбацила.
За сихгурне зимске сезоне Јахорини је неопходан адекватан систем за вијештачко оснијежавање.


Што се тиче понуде Туристичке организације Ниша и утисака са управо завршеног Сајма туризма у Београду, за очекивати је да ће ове године Ниш на основу заинтересованости и посјете штанду ТОН, посјетити већи број гостију.
Посјетиоци штанда Туристичке организације Ниш имали су прилику да се путем публикација упознају са актуелном туристичком понудом града , а изглед штанда као и перформанси глумаца дочарали су атмосферу старог Ниша и његов мераклијски дух.

Међународни сајам туризма у Београду према процијени организатора  било је око 75.000 посјетилаца.