недеља, 1. новембар 2020.

Ђеде, твојим молитвама нека нас Бог помилује

 Увек остаје недвоумица како остати изнад контрадикторних информација.

Сви су наши и било какве несугласице међу њима боле и нас.

У Источном Сарајеву проглешен дан жалости, поводом упокоења мирополита Анфилохија, у Нишу незванично, одбијена иницијаива да се на сутрашњој седници минутом ћутања од почаст митрополиту Амфилохију.

Одлазак и наводно понашање Председника Србије у Подгорици и присуство Члана Председништва РБиХ тим дешавањима у Српској кући, могу оставити негативан утисак не просечно упућеног гледаоца.

Искрено се надамо да у свима постоји довољно страха, ако не од праведног Судије, а оно од народног памћења, као издајника сопственог народа.

Не верујемо да последња два поменута, раде било шта супротно интересима народа у Црној Гори и Косову и Метохији, а наручито интересу Срба.

Зар данашњи поглед на Ђеда, чији дух већ гледа Христа у вечној радосту, може код било кога изазвату помисао на било шта лоше, а не и жељу да то спроведе у дело.

Искрени се надамо да ће бити искрен дан жалосту у Источном Сарајеву, минута ћутње на седници Скуптине Града Ниша и адекватне активности на економском, културном и административном уједињеу свих српских земаља.