четвртак, 5. септембар 2019.

БОРС "ИМА ИЗАЋ"

На  сједници Скупштине Борaчке организације Републике Српске, у Хан Пијеску, за њеног предсједника поново је изабран Миломир Савчић.
Миломир Савчић фото интернет

Колико је исполитизована читава ситуација око избора предсједника БОРС-а и саме организације демобилисаних бораца Српске илузорно је и помињат.
Жалосна је та подјела политичких структура на комунисте и националисте у Српској, односно на константно нејединство међу елитом нашег народа у  Српској.
Поборници интернационале, мада су челници те странке дубоко у приватном бизнису и буржоаским односима, не подржавају избор Савчића уз тврдњу да у основи свог наступа има политику СДС-а.
С друге стране више је него необично да поједини високоранцирани функционери СДС-а више него отворено подржавају ставове функционера из реда Бошњака и Хрвата на нивоу Р.БиХ, а који се противе интересима како БОРС-а, тако и цјелокупног народа у Српској.
Сви су свјесни да је ситуација у политици таква да се мора дати, да се нешто добије, али евидентно је да стално дајемо на штету демобилисаних бораца и народа.
Добијају само функционери  као из  Српске, тако и они из техничког мандата на нивоу РБиХ.
Изгледа да свима осим народу таква сируација одговара.
За неколико дана је Прва парада поноса у Федеративном Сарајеву, од Вјечне ватре, до Марин Двора.
Фото интернет

Поворку ће обезбјеђивати преко 1000 полицајаца.
Овако наелектрисано незадовољство стањем у читавој БиХ, неодговорним потезима политичара, лако може довести до паљења варнице да ти полоцајци заједно са учесницима те срамне поворке буду жртве разјарене масе.

Не одобравамо организацију једног таквог скупа, али сматрамо да припадници служби безбједности само раде свој посао и надамо се да ће све проћи у најбољем реду само уз коришћење парадаиза, јаја и других инспиративних састојака за показивање незадовољства према учесницима истог.