четвртак, 11. јануар 2018.

Обележено 140 година слободног Ниша (фото)

У Официрском дому данас је одржана свечана седница Скупштине града Ниша. Добитницима је додељено највише градско признање, награда „11. јануар“. Овај дан се слави јер се навршава 140 година ослобођења од Турака односно дан када је српска војска ушла у слободни Ниш.
Опширније на порталу Грађанин

Посјета делегације Јужне Осетије – поклон Српској за 26. рођендан

Начелник Општине Источно Ново Сарајево Љубиша Ћосић и предсједник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов оцијенили су данас у Источном Сарајеву да је посјета делегације Јужне Осетије Републици Српској поводом 9. јануара – Дана Републике, велики и искрени поклон Српској за њен 26. рођендан.

Опширније на Катери

ЕКСКЛУЗИВНО: Ми смо Република Српска на Кавказу (видео)


Председник Јужне Осетије Анатолиј Бибилов не путује често у иностранство — као председник непризнате републике није пожељан гост у земљама које игноришу жељу осетинског народа да живи одвојено од Грузије. То њему нарочито не смета, а након што ју је Русија признала, Јужна Осетија се убрзано опоравља.
Опширније на Спутњику


Пливање за Богојављенски крст

Српска православна општина Војковићи у сарадњи са СКУД „Војковићи“ и Џудо клубом „ФАМОС“ организује пливање за Богојављенски крст, које ће бити одржано 19.1.2018. у Војковићима, у Источној Илиџи.


Опширније читајте на Портали Катера.