петак, 15. август 2014.

МЈЕСЕЧИНА

Желимо овим приликом да вам представимо Етно групу Мјесечина која дјелује у оквиру Основне школе "Петар Петровић Његош" из Источне Илиџе,под руководством Александра Харта,наставника музичке културе у истој Школи.

Почели су са радом 2012.године,тренутно раде у саставу вокала Магдалена Станојевић, Ана Милановић, Јелена Филиповић, Олга Штака и Соња Поповић, а од 2013 године Групи се прикључују и двојица гитариста Невен Шкембовић и Срђан Лучић,који постају активни чланови музичког дјела групе Месечина и тада започињу озбиљније радити што доводи како сами истичу,по њиховом мишљењу до великог успјеха и популарности на просторима Балкана.

Учествовали су на више манифестација и значајних приредби широм Републике Српске и Федерације Босне и Херцеговине и других држава  Балкана. 

Тренутно, Етно група пролази кроз период промјена јер ученице из Основне школе одлазе у средњу гдје ће наставити рад са наставницима Музичке школе у Источној Илиџи и постоји могућност да буду под руководством Културног центра

Искрено се надају да ће у Основној школи гдје су започеле свој рад наставник музичког васпитања Александар пронаћи ученице нижих разреда које ће замјенити оне које одлазе у Средњу музичку школу. 

 Његују етно музику са простора Балкана и ширењихов званични јутуб канал  можете посјетити овдје али већину снимака објављују директно на ФБ страницу.