четвртак, 9. мај 2019.

УЗ БЕСМРТНИ ПУК

Ове године први пут је и на подручију Источног Сарајева одржана манифестација "Бесмртни пук" у част црвеноармејаца, који су ослободили Балкан од фашиста, заједно са свима припадницима ослободилачких покрета са ових простора који су се борили против заједничког непријатеља.
У многим градовима у Србији, већ више годима, а у Бања Луци, од пре неку годину.
Обиљежавање Дана победе, у Москви у маршу Бесмртног пука, узме учешће и преко милион учесника из Другог светског рата и њихових потомака.




Русија је као озбиљна држава у обележије своје Војске, поред петокраке, као синбола борбе против фашизма увела и ознаку белогардејаца, двоглавог орла, синбол Царске Русије.
На тај начин извршила је помирење међу Русима, по питању идеолошке подељености.
Србија и Српска, тешко да ће скоро тако нешто учинити, шта више у ознаке Војске и Полиције враћене су стилизоване ознаке из доба краљевине.
Тако и обележавање Бесмртног пука, везује се за припаднике партизанских одреда и  настављају се идеолшке поделе међу Србима.
Тешко онима који би попут нас да буду изнад тих идеолошких подела, јер су несваћени и одбачени и од онох који су за петокраку и оних којома је двоглави орао дражи.
Неће многи да схвате, да смо под петокраком изашли као победници против фашизма и да смо деведесетих под истом петокраком ушли у борбу за очување Срба, од потомака фашистичких слугу, а да је наша духовна снага у двоглавом орлу. 
Зато је он на кашама Руске војске изнад, као синбол духовне снаге.

Нека је свима срећан Дан победе, да га обележавамо што масовније уз наду да ће и међу Србима уз помоћ државе ускоро доћи до идеолошког помирења.