уторак, 15. јануар 2019.

НИШ И ЈАХОРИНА ПРОМОВИСАНИ У БЕЧУ

Представници Туристичких организација Ниша и Источног Сарајева, наступили су ове године у оквиру привредних делагација Србије и БиХ, на Међународном сајму туризма, одржаном у Бечу од 10-13. јануара 2019. године.

Према информацијама из ТО Источно Сарајево циљ наступа на Сајму заједно са Олимписким центром Јахорина и ТО Републике Српске је поредстављање потенцијала Јахорине, са посебним акцентом на предстојећи Европски фестивал младих, који се федруара 2019. одржава у Источном Сарајеву и Федеративном Сарајеву.

Представници ТОН-а представили су туристичке потенцијале Ниша и околине. У изјави за портала "Јужна Србија инфо", Урош Парлић директор ТОН-а навео да је овај наступ  велика ствар за презентацију града Ниша, Нишавског округа и његових туристичких потенцијала, који дефинитивно постаје конкуретна дестинација у овом делу Европе".

Колики је значај за Туристичке организације Ниша и Источног Сарајева, као и за привредне делегације Србије и БиХ, наступ на овом Сајму најбоље говоре посете амбасоадора Србије у Аустрији господина Небојише Родића и амбасадора БиХ у Аустрији Кемала Козарића, са којима су представници Туристичких ораганизација договорили конкретне активности у вези важности авио-линије Ниш-Беч, односно са амбасадором Козарићем договорена сарадња и даља помоћ при промоцији Јахорине, Републике Српске и БиХ, с обзиром на то да је аустријско тржиште изузетно важно.