понедељак, 1. октобар 2018.

"Труд и упорност су кључни за успех" - Даница Стошић

Настављамо реемитовањем интервијуа и репортажа о младим и испешним Нишлијама које објављује Нишки портал у серији "Наши узори".



70 средњошколаца из целе Србије се ове године пријавило на конкурс за добијање стипендије за наставак школовања у Великој Британији или прецизније, за ХМЦ програм. Међутим, пут до освајања ове стипендије био је изузетно тежак и састојао се из четири  круга. Даница Стошић из Ниша једна је од пет средњошколаца које су испитивачи из Британије изабрали да добију пуну стипендију. И то није све. Даница је једина у Србији овогодишња добитница две престижне пуне стпендије, јер је добила и стпендију за наставак средње школе у Америци.


Даница је амбициозна млада особа која је уложила доста труда како би остварила оно што жели - како би наставила школовање у престижној школи у иностранству. Добила је две пуне стипендије, али је одлучила да ипак одабере ону у Великој Британији. Тако јој се пружила прилика да усаврши своје образовање у изузетним условима извођења наставе. Школа у Британији се разликује од оне у којој је до скоро учила и од свих средњих школа које ми познајемо у Србији, а о разликама Даница је причала у емисији ''Наши узори''.

Она заиста треба да служи свима нама за пример јер је и као ученица Гимназије Светозар Марковић пуно радила на себи. Била је, између осталог, чланица школског парламента, чланица дебатног клуба, певала је у школском хору, волонтер је Црвеног крста, учествовала је у својству делегата на 40. регионалном заседању Европског парламента... Занимљива ствар је и та што се Даница бави и мачевањем.

У емисији ''Наши узори'' говори и о својим очекивањима од средње школе у Великој Британији и о ономе што је већ чула о школи, како види успех, ко јој пружа највећу подршку и чиме би у будућности волела да се бави.