среда, 03. август 2016.

БАЊСКО КУЛУРНО ЉЕТО 2016

У петак је у Нишкој Бањи отворен Велики летњи фестивал 2016 као што прокоментариса аутор овог видео снимка многи су као и он били скептични, али је прво фестивалско вече у Нишкој Бањи било више него успешно.

Фото.званична страница општине Нишка бања


То је најбоље доказала присутна публика која је са нескривеним уживањем пратила концерт познате бугарске етно певачице Николине Чардакове.
Оволики број присутних доказ је да Нишлије знају да цијене праве умјетничке вредности.

Нишко пиво точено је бесплатно.

У субоу је наступила Нишка група ЛА Кампанела.

У недељу је на програму било Вече фолклора уз наступ локалних КУД-ова и највише публике.

Уторак на Светог Илију када је и општинска слава и традиционални сабор у Нишкој Бањи били су резервисани за наступ Душице Тричковић и Ненада Костова.
Дом здравља Ниш организовао је акцију превенивних прегледа за све заинтересоване који су тог дана били у Бањи.
У следећи петак госте ће забављати бањалучанка Романа Панић.
Она је прошле године отворила Бањско културно љето.

Остали програм који је ништа мање занимљив погледајте овде.


Од 10. до 17. септембра биће одржани "Дани Српске у Србији" (ВИДЕО)

Oд ове године и у Нишу и Крагујевцу.


Овогодишња манифестација "Дани Српске у Србији" биће одржана од 10. до 17. септембра, најављено је током данашње радне посјете министра за економске односе и регионалну сарадњу Златана Клокића Представништву Српске у Србији.
Дани Српске у Србији - Фото: РТРС
Дани Српске у СрбијиФото: РТРС
Представништво РС ову манифестацију организује четврту годину заредом, с циљем да се Србији и њеним грађанима на најбољи начин представи РС и њени потенцијали.
Пројекат “Дани Српске у Србији“ покренуло је Представништво Српске у Србији 2013. године у оквиру Споразума о специјалним паралелним везама. Овогодишња манифестација биће свечано отворена у београдском Сава центру 10. септембра и биће садржајно богатија од претходних.
"Влада Републике Српске путем Представништва РС овдје у Србији даје свој пуни допринос да се Република Српска промовише на што бољи и квалитетнији начин, прије свега у области привреде, у области културе, у области спорта и свим оним пратећим активностима које ће пратити ову манифестацију", изјавио је Златан Клокић, министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске.

Уз богате културне и умјетничке садржаје, предвиђено је и одржавање пословних сусрета, као и представљање туристичких потенцијала Српске у Београду, Новом Саду и Суботици, а од ове године и у Нишу и Крагујевцу. У пројекат су укључена и завичајна удружења која на тај начин јачају везе са завичајем, па се програми очекују и у другим мјестима.
"Надам се да ћемо ове године бити присутни у најмање 10 градова у Републици Србији, гдје ћемо покушати да РС на најбољи начин представимо, да дамо свој допринос свему ономе што и РС и Србија раде на афирмисању и подстицању позитивних вриједности у региону", рекао је Млађен Цицовић, директор Представништва Републике Српске у Србији.
"Дани Српске у Србији" дају позитиван импулс јачању веза Српске и Србије, привредној сарадњи, као и афирмацији културних институција Српске у широј јавности.


Извор РТРС