среда, 29. јануар 2014.

Расељени који живе у социјалним становима у насељу Паси Пољана целе зиме немају грејање.


29.01.2014. НТВ

(ВИДЕО  ПРИЛОГ НИШКЕ ТЕЛЕВИЗИЈЕ О ПРОБЛЕМУ ГРИЈАЊА )

Расељени из Хрватске и Босне и Херцеговине који живе у социјалним становима у насељу Паси Пољана целе зиме немају грејање. Проблем је, кажу, што град није обезбедио новац за лож уље, па су се обратили центру за социјални рад.


 Градски већник задужен за социјална питања Бранислав Ранђеловић потврдио је да исплата касни, али је додао да ће се потрудити да проблем буде решен у наредних неколико дана.
У овим објектима живи 13 породица са 28 чланова. Како кажу станари, од почетка зиме су се сналазили тако што су трошили резерве од прошле године, али истичу да то није довољно. Они додају да су зграде на ветрометини са лошом изолацијом, па је константно хладно, а у многим становима појавила се влага. Отежавајућа је околност што ту борави велики број старих И болесних који су везани за собе. Због тога су се станари обратили Центру за социјални рад како би се проблем што пре решио.
У Центру за социјални рад кажу да је тендер за јавне набавке расписан И окончан у новембру И да је сада на граду да добављачу уплати новац. Градски већник задужен за социјална питања Бранислав Ранђеловић каже да ће се заложити да овај проблем буде што пре решен.
Ранђеловић додаје да се град обратио за помоћ и комесеријату за избеглице, па би, уколико стигне позитиван одговор, они могли да преузму обавезе за набавку лож уља како би се због кашњења исплата избегле овакве ситуације.

Нема коментара:

Постави коментар