среда, 29. јануар 2014.

Руководство општине Пале организовало испраћај олимпијцима

 29 јануар 2014 palelive.com

Руководство општине Пале уприличио је данас пријем за наше суграђане који ће учествовати на Зимским олимпијским играма /ЗОИ/ у Сочију.

ВИДЕО ПРИЛОГ О ПРИЈЕМУ ОЛИМПИЈАЦА

На 22. ЗОИ учествоваће Жана Новаковић, Марко Рудић, Тања Каришик и Младен Плакаловић док је пети учесник из БиХ екипе зеничанин, "алпинац" Игор Лаикерт.

На пријему за спортисте начелник Ковачевић је рекао да велики понос за једну општину чини имати четири од укупно пет такмичара из државне екипе на Олимпијским играма што најбоље говори о томе да су Пале окренуте спорту и спортистима.

"Сматрам да у региону не постоји мање мјесто са више учесника ЗОИ", рекао је Ковачевић и додао да ови млади људи, који представљају Пале, Републику Српску и Босну и Херцеговину, у Сочију ће говорити и радити у име свих нас, а ми ћемо их својски подржавати.

Он је подсјетио да су на недавном избору спортисте општине Пале за 2013. годину промовисали ову олимпијску екипу, а данашњи пријем, на којем је спортистима уручена и финасијска подршка за пут у Сочи, мали је знак пажње и потврда да мислимо на њих, подржавамо их и наравно, дочекујемо 24. фебруара.




Алпска скијашица Жана Новаковић у Сочију ће се такмичити у двије дисциплине - слалому и велеслалому, а нада се да ће "возити" своју најбољу вожњу јер се успјела добро припремити током љета и напредовати у техничком смислу.

Марко Рудић такође наступа у двије такмичарске дисциплине - слалом и велеслалом и даће све од себе да направи добар резултат јер је велика ствар да су успјели остварити норме упркос тешким економским приликама.

Биатлонка Тања Каришик ће се на предстојећим Олимпијским играма такмичити у биатлону и скијашком трчању, а Младен Плакаловић у ски-трчању и маратону.

Олимпијски комитет Босне и Херцеговине ће сутра у Зетри у 12.00 часова одржати пресс конференцију на којој ће представити БХ олимпијски тим за предстојеће зимске олимпијске игре у Сочију - Русија, и најавити "Олимпијски спортски викенд", програм Олимпијског комитета посвећен популаризацији спорта, најави организације ЕYОФ-а.

Нема коментара:

Постави коментар