понедељак, 15. октобар 2018.

"Успех је образовање" - Јован Милић

Настављамо епортаже из серије "Наши узори", Нишког портала.

Јован Милић има 22 године и студент је Машинског факултета. Факултет је уписао као ученик генерације Машинске школе, а да жели да ради на себи и наставља да ниже успехе из средње школе показао је и на факултету. У првој години је добио Светосавску награду. У Нишу, али и шире, Јован је познат и као хуманитарац. И управо на свој труд током школовања са једне, и свој хуманитарни рад са друге стране, овај млади човек је највише поносан.
Још у средњој школи је све почело. Основао је са својим другарима ученичку компанију у оквиру које су настајали бумеранзи. Ниш је тако добио и такмичење у бацању бумеранга. Ипак, још важнија је била жеља да крене да се бави хуманитарним радом. Већ седам година се труди да помогне породицама са децом, које су лошег материјалног стања. Помагао је и установама чији су корисници управо деца, а недавно је написао и књигу о свом животу која ће такође некоме помоћи. Иако каже да није лако бавити се хуманитарним радом, од свог рада не одустаје.

Јован сматра да је, поред хуманости, образовање најважније. Kако каже, до успеха се најбоље долази учењем и радом на себи. О томе шта је и како све постигао, на шта је најпоноснији и шта су му циљеви говорио је у емисији ’’Наши узори’’.


Нема коментара:

Постави коментар